Apartamentele din cadrul ansamblului rezidential Asmita Gardens din Bucuresti nu sunt la ora actuala conectate la utilitati, desi dezvoltatorii au inceput semnarea contractelor de vanzare-cumparare cu circa un an intarziere fata de termenul de predare initial, sustine unul dintre cumparatorii in cadrul proiectului.

Ce inseamna proprietar in complexul Asmita: 150.000 de euro pe o locuinta fara apa calda"Am semnat contractul in care se spune ca am primit proprietatea si folosinta apartamentului, dar de fapt nu am primit decat proprietatea. Apartamentul nu are deocamdata apa calda, gaze si incalzire, desi a fost platit integral.

Dezvoltatorii au promis ca pana la sfarsitul acestei luni lucrurile se vor rezolva", a declarat Talida C., unul dintre cumparatorii unui apartament in cadrul proiectului.

 Intarzieri de un an, platite de dezvoltator

Talida, de profesie avocat, a platit 154.000 de euro pentru un apartament cu doua camere pe care si-a propus sa il inchirieze. Apartamentul trebuia finalizat initial in luna septembrie a anului trecut, dezvoltatorul rezervandu-si o perioada de gratie de trei luni.

"Am semnat antecontractul inca din 2007 si, in loc sa finalizeze apartamentul anul trecut, cand trebuia, au intarziat si eu am stat cu banii in cont, pierzand si de pe urma deprecierii cursului valutar. Ca urmare a intarzierii proiectului, penalitatile platite de catre dezvoltator au fost intre 5.000 si 10.000 de euro. In cazul meu am primit o reducere de 10.000 de euro", a mai spus avocatul.

Reprezentantii proiectului, dezvoltat de compania cu actionariat indian Asmita si de fondul de investitii European Convergence Development Company (ECDC) nu au dorit sa comenteze informatiile.

Sursa

9 October 2009