Atrium Centers, dezvoltatorul mall-ului Atrium Arad, nu va mai incepe constructia niciunui proiect din cele 3 din portofoliu in urmatorul an. Desi compania nu va mai demara nicio constructie, Michael Israeli, managing director al Atrium, nu are timp de odihna, pentru ca a intrat din nou in focurile negocierilor pentru a gasi noi parteneri.

sursa:dailybusiness.roAtrium Centers mai are in plan 3 proiecte pe piata locala: in Cluj, Baia Mare si Satu Mare. Cum fondul de investitii britanic Carpathian, care detinea proiectele, nu mai este interesat de piata locala, Israeli impreuna cu alti cativa manageri ai companiei controlate de Carpathian, a cumparat actiunile fondului de investitii in proiectele din Cluj si Arad. In Arad au reusit sa vanda 50% din proiect, chiar inainte de deschiderea mall-lui catre compania de constructii Arcadom, iar in Cluj cauta un partener, in carti fiind si aceeasi firma de constructii.

In cazul proiectelor din Baia Mare si Satu Mare, Carpathian detine inca 75% din actiuni, in timp ce Israeli controleaza restul de cate 25%.

"Carpathian nu intentioneaza sa mai realizeze aceste proiecte, asa ca acum caut un partener ca sa pot cumpara de la ei si acele actiuni. Tinta mea este sa realizez si aceste 2 proiecte, asa ca am inceput discutiile cu potentiali parteneri", spune Israeli.

El marturiseste ca a inceput sa aiba intalniri cu fonduri de investitii si companii de pe piata locala chiar dupa deschiderea mall-ului din Arad, saptamana trecuta.

Obiectivul lui Israeli, care a fost in negocieri pentru vanzarea din Arad cu circa 10 companii timp de 9 luni, este sa gaseasca un partener financiar, nu unul strategic, pentru a detine controlul asupra dezvoltarii si activitatii de property management a proiectelor, insa nu exclude nici a doua varianta. "Este criza, aceasta este perioada joint-venture-urilor, asa ca nu excludem nici aceasta varianta", spune actionarul minoritar al proiectelor din Baia Mare si Satu Mare.






Sursa

31 March 2010