După ce i-a adus pe indienii de la Asmita, care au construit unul dintre cele mai înalte ansambluri rezidenţiale din Capitală, Grigore Enache, executive manager al filialei locale s-a decis că vrea o casă cu iarbă verde şi a gândit mini-proiectul Grădina De Vis la Snagov.

Sătuli de statul printre betoanele din Bucureşti, Grigore Enache şi câţiva prieteni s-au hotărât să-şi facă case în regie proprie. În toamna anului 2007 au început căutările pentru teren, iar zona luată în vizor a fost Snagov-Ghermăneşti, şi asta pentru că pe acolo va trece autostrada Bucureşti-Braşov care va avea un nod de ieşire spre Snagov. „De la autostradă nu o să mă întâlnescu cu găini şi femei care vorbesc la poartă", spune zâmbind Enache.

După două-trei luni de căutări, au găsit un teren de 10.000 de metri pătraţi. Banii i-au pus împreună şi au cumpărat terenul la un preţ de 50-60 de euro pe metru pătrat. În total, Grădina de Vis are o suprafaţă de 33.000 de metri pătraţi, iar loturile disponibile spre vânzare au între 700 şi 800 de metri pătraţi.

Snagov - pol de atracţie pentru cei cu bani

Enache spune că Snagovul va deveni noul „Primăverii" al Capitalei, şi asta pentru că în zonă s-au anunţat investiţii masive, ceea ce va atrage oameni din clasa medie şi de lux. Pe lângă autostradă, Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului declara încă de anul trecut că doreşte realizarea unor parteneriate publice-private pentru dezvoltarea zonei din punct de vedere turistic, iar la începutul acestui an afirmase că Primăria Snagov este dispusă să ofere locul necesar construcţiei unui teren de golf, investiţie care se ridică la câteva milioane de euro. Localitatea a fost inclusă şi pe lista de investiţii în turism a ministerului, anul acesta fiind alocate fonduri pentru dezvoltarea unui complex balnear.

Am cumpărat un hectar de teren şi l-am parcelat. Am discutat şi cu vecinul care deţine terenul din dreapta şi stanga şi l-am convins să lăsăm un teren de acces mai lat, de nouă metri, cu trotuare şi o peluză de cinci metri. În 2008, valoarea terenului se dublase deja şi preţurile cerute în zonă ajungeau la 125 de euro/mp", spune Gabriel Dulan, unul dintre viitorii locatari ai proiectului Grădina de Vis, care are o firmă de web desingn.

Astfel, terenul proprietarului din apropierea celui deţinut de Enache şi prietenii lui a fost şi el parcelat, scos la vânzare şi face practic parte din mini-proiectul gândit de directorul de la Asmita. Din cele 20 de loturi de teren care aparţin vecinului, au fost vândute doar două, restul fiind disponibile, şi au toate utilităţile necesare demarării construcţiei (apă, gaze, canalizare).

Noi nu am impus conceptul. Scopul nostru a fost să realizăm o mică zonă urbană, o comunitate. De sunat, nu a mai sunat nimeni de un an, iar acum preţurile s-au mai redus şi se poate cumpăra cu 60-70 de euro un metru pătrat în zonă, numai să vină cineva cu banii. Le-am propus şi celor de la Asmita să se implice în proiect, însă acesta e de mici dimensiuni şi nu au dorit să devină parteneri", mai spune Grigore Enache.








Sursa

25 May 2010