Nemaiputând să vândă vilele şi apartamentele construite lângă Bucureşti, dezvoltatorii imobiliari le-au găsit o nouă întrebuinţare: transformarea lor în spaţii de cazare pentru echipe de muncitori.

Cum vremurile în care tot ce construiai se vindea instantaneu au trecut de mult, dezvoltatorii imobiliari se confruntă cu o mare problemă: ce facem cu vilele şi apartamentele cu care am rămas pe cap?

Unii dintre ei, care au construit în zonele limitrofe Bucureştilor, au găsit o soluţie care le permită să întreţină respectivele unităţi locative şi să scoată şi un profit, mai mic, ce-i drept, dar binevenit în timp de criză.

Firma lui Gabriel Zamfir se ocupa cu intermedierea tranzacţiilor cu terenuri în nordul Capitalei, în special în Otopeni.

Apoi, investitorul a intrat şi pe piaţa construcţiilor de locuinţe, în vile şi apartamente la bloc. Toate bune şi frumoase până a venit criza şi investitorul s-a trezit că a rămas cu patru vile şi trei apartamente în Otopeni, pe care nu le mai putea vinde profitabil, piaţa imobiliară fiind îngheţată.

"Cea mai profitabilă reconversie a destinaţiei acestor unităţi locative s-a dovedit mobilarea lor în vederea cazării echipelor de muncitori care au lucrări în zonă. În general, nu cazăm decât muncitori cu înaltă calificare, pentru care firmele lor nu-şi mai permit să le plătească şederea la hotel", a declarat Zamfir pentru Gândul.

Inginerii, în camere cu două paturi

Acum, omul de afaceri are 100 de paturi în vilele şi apartamentele cu pricina. Camerele sunt mobilate cu două până la zece paturi şi dispun de toate facilităţile: duşuri, acces la bucătărie, televizor. În camerele de două paturi sunt cazaţi inginerii sau şefii de echipă, iar muncitorii obişnuiţi, în celelalte.



Sursa

13 November 2009