Inaugurarea mallului Sun Plaza din sudul Capitalei, detinut de austriecii de la Sparkassen Immobilien, in urma unei investitii de 200 de milioane de euro, reprezinta evenimentul anului pe piata centrelor comerciale, urmand sa devina cel mai mare mall din Romania (80.000 mp suprafata inchiriabila).

sursa:zf.roDeschiderea proiectului Sun Plaza in Piata Sudului din Bucuresti, programata pentru sfarsitul acestei luni, va afecta intr-o prima faza traficul si vanzarile din toate centrele comerciale aflate in sudul orasului, dar ar putea da totodata un dram de optimism retailerilor din proiect, pe fondul emulatiei care se va crea in jurul deschiderii celui mai mare mall de pe piata locala.

Cei mai multi consultanti apreciaza ca deschiderea Sun Plaza va afecta in primul rand activitatea proiectului Grand Arena care, desi a fost deschis de aproape doi ani, nu si-a gasit inca locul pe piata, gradul de ocupare a spatiilor fiind in continuare scazut.

De altfel, surse din piata spun ca numai in ultimele luni au mai fost inchise in jur de 20 de magazine, o parte dintre acestea urmand a se reloca inclusiv in spatiile create de proiectul Sun Plaza.

Tot in aria de cuprindere a Sun Plaza se afla si proiectele City Mall sau Vitantis, astfel ca patru proiecte se vor bate sa atraga circa 80.000 de oameni zilnic spre cumparaturi, intr-o zona cu aproximativ 400.000 de locuitori.

"Sun Plaza este un proiect cu foarte mult potential - primul centru comercial modern din Bucuresti cu acces direct de la metrou, ancorat de chiriasi de top (Cora, Mobexpert, Inditex, GAP, bauMax) si cu o suprafata ce va suplimenta stocul de spatii comerciale din Bucuresti cu peste 12%. Sun Plaza va fi singurul proiect de mari dimensiuni care va fi livrat in Bucuresti in urmatorii 2 - 3 ani", apreciaza Luiza Moraru, head of retail department in cadrul firmei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis Eurisko.


 


 

Sursa

4 February 2010