Raiffeisen Bank, o bancă de top zece cu acţionariat austriac, încearcă să vândă până la sfârşitul lui noiembrie peste 90 de case şi terenuri recuperate de la clienţii care nu şi-au mai achitat ratele la credite, printre acestea numărându-se şi un apartament cu trei camere pe Şoseaua Olteniţei din Capitală la un preţ de 233.000 de lei (54.000 de euro), potrivit datelor de pe site-ul băncii.

14565-6-b-apartament-sm.jpgConform anunţurilor de pe site-urile de specialitate, preţul unui apartament cu trei camere în zonă trece de 80.000 de euro.

Băncile au mii de anunţuri cu licitaţii organizate până la sfârşitul lui noiembrie, numărul acestora înregistrând o creştere exponenţială în ultima perioadă în condiţiile în care multe licitaţii sunt rostogolite de la o lună la alta pentru că executorii găsesec foarte greu cumpărători. Doar Banca Transilvania are de vânzare aproape 340 de proprietăţi, în timp ce BRD încearcă să vândă peste 230 de case, terenuri, spaţii comerciale şi industriale. Totodată, BCR organizează peste 90 de licitaţii pentru vânzarea de bunuri executate silit până la sfârşitul lunii viitoare.


Sursa

25 October 2010