Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi a cheltuit trei sferturi din creditul sindicalizat, de 187,5 milioane de euro, pentru a rambursa un împrumut vechi şi a-şi acoperi cheltuielile curente din a doua jumătate a anului.

sursa:standard.money.roLista plăţilor efectuate cuprinde 295 de beneficiari, de la constructorii mari de drumuri şi până la furnizori de carburanţi, precum Petrom, sau de utilităţi, precum E.On sau Radet Constanţa.

Dorina Tiron, directorul general al Companiei de Drumuri, spune că este puţin probabil ca administratorul reţelei de drumuri să apeleze anul viitor, din nou, la credite pentru a-şi achita datoriile curente şi că soluţia adoptată acum a fost una "de criză".

Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi a primit de la Ministerul Finanţelor aprobarea pentru a contracta un împrumut de 187,5 milioane de euro, catalogat recent drept cel mai mare credit sindicalizat accesat pe piaţa românească în 2009.

Potrivit informaţiilor făcute publice de companie, au fost folosite peste 72% din cele 187,5 milioane de euro contractate de la BRD Soc Gen şi BCR. CNADNR a folosit 443,7 milioane de lei (103 milioane de euro) pentru a rambursa un credit luat de la BCR în 2005.

 

Alte 139,5 milioane de lei (32,4 milioane de euro) au fost utilizate pentru plata facturilor regionalelor de drumuri, acumulate începând din a doua parte a anului.



Sursa

16 December 2009