Grupul Rompetrol isi va muta din luna aprilie birourile din Bucuresti si Ploiesti in noua cladire City Gate (Turnul de Nord) din Piata Presei Libere. Intermediata de CBRE|Eurisko - filiala din Romania a celei mai mari firme de servicii comerciale in real estate din lume, tranzactia a vizat inchirierea unei suprafete de 9.300 de metri patrati (6 etaje) si 200 de locuri de parcare.

sursa:tibinews.wordpress.com„Aceasta tranzactie va asigura un grad de ocupare de 100% a Turnului de Nord, City Gate fiind una dintre cele mai mari cladiri de birouri din punctul de vedere al suprafetei inchiriabile din Bucuresti. Relocarea Rompetrol in aceasta zona alaturi de Romtelecom, Millenium Bank, AutoItalia si Microsoft, vine ca o confirmare a tendintei de repozitionare a Central Business District spre Nordul Capitalei, iar faptul ca anul 2010 incepe cu o tranzactie importanta nu poate fi decat un semnal pozitiv pentru piata de birouri din Capitala", spune Victor Rachita, account manager CBRE|Eurisko.

Noua cladire situata in Piata Presei Libere ofera angajatilor Rompetrol un grad ridicat de confort atat prin posibilitatile multiple de modulare (birouri, sali de sedinte, spatii de depozitare) cat si prin facilitatile asigurate (restaurant, cafenea, fast food, servicii bancare).

"Masura face parte din planul de optimizare a activitatilor derulate de Grup in Romania si va asigura prin centralizarea activitatilor din Bucuresti si Ploiesti o imbunatatire semnificativa a coordonarii operatiunilor derulate, dar si a costurilor administrative. In prezent, Rompetrol are in Bucuresti birouri in 10 amplasamente diferite", declara Laurentiu Paun, director de achizitii Group Rompetrol.

City Gate este un proiect dezvoltat de compania Globe Trade Center (GTC), unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata birourilor din Capitala, dezvoltatorul Europe House (una dintre primele cladiri de birouri de Clasa A construita in perioada post decembrista) si America House, ambele situate in Piata Victoriei. Proiectul City Gate este format din doua turnuri cu cate 18 etaje fiecare, la subsolul carora sa afla o parcare cu o capacitate de 1.000 de locuri.

Despre CB Richard Ellis 

CB Richard Ellis Group, Inc. (NYSE:CBG) este o companie Fortune 500 si S&P 500 cu sediul central in Los Angeles este cea mai mare firma de servicii comerciale in real estate din lume (din punct de vedere al cifrei de afaceri in 2008). Cu peste 30.000 de angajati (exclusiv filialele), compania deserveste proprietarii de active imobiliare, investitorii si chiriasii prin intermediul celor peste 300 de birouri din intreaga lume (exclusiv companiile afiliate).

CB Richard Ellis ofera consultanta strategica si executorie pentru vanzarea sau inchirierea proprietatilor, servicii corporatiste, managementul proiectelor, proprietatilor si altor facilitati, consultanta in materie de credite ipotecare, estimare si evaluare, planuri de dezvoltare, managementul investitiei, precum si cercetare si consultanta.

CB Richard Ellis a fost numita de catre revista americana Business Week drept una dintre primele 50 de "best in class" companii trei ani la rand, dar si una dintre primele 100 de companii cu cea mai rapida crestere, timp de doi ani la rand, conform Fortune. Va rugam sa vizitati website-ul nostru la www.cbre.com.

Despre Rompetrol

Grupul Rompetrol este o companie petrolieră multinaţională, cu sediul în Amsterdam, Olanda, cu majoritatea operaţiunilor şi activelor în Franţa, România, Spania şi Europa de Sud-Est. Principalele activităţi ale Grupului sunt în domeniile rafinare şi marketing/vânzare de produse petroliere, dar şi în operaţiuni adiţionale - explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport, etc.

Cu operatiuni în 12 ţări, Grupul intentionează să devină unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa şi să obţină o poziţie consolidată în bazinul Mării Negre şi al Mării Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie primă şi produse la standarde europene, în acord cu nevoile consumatorilor. 
Mai multe informatii despre Grupul Rompetrol pot fi obţinute la www.rompetrol.ro.

 

 

25 January 2010