CB Richard Ellis Group, unul dintre cei mai mari brokeri de proprietăţi imobiliare din lume, a anunţat că a ajuns la o înţelegere definitivă cu ING Group NV Olanda, în ceea ce priveşte achiziţionarea celei mai mari părţi a diviziei de management al investiţiilor imobiliare a ING. Astfel, CBRE va plăti 940 de milioane de dolari şi va prelua toate operaţiunile ING REIM din Europa şi Asia, precum şi operaţiunile Clarion Real Estate Securities.

16485-im.jpgTranzacţia se va încheia în cea de-a doua jumătate a lui 2011, după ce va primi avizul favorabil al anumitor acţionari. O dată cu finalizarea tranzacţiei, proprietăţile ING vor intra în administrarea CB Richard Ellis Global Investment Management, al cărui portofoliu cuprinde în prezent proprietăţi evaluate la 37,6 miliarde de dolari.

CBRE va finanţa tranzacţia cu fondurile pe care le deţine, dar şi prin credit, compania fiind extrem de bine capitalizată, după ce a încheiat anul 2010 peste 500 de milioane de dolari bani cash, plus 650 de milioane de euro care provin din credite contractate, dar neutilizate.

La finalul anului trecut, activele aflate in portofoliul de management al ING REIM erau de aproximativ 59,8 miliarde de dolari, dintre care 29,5 miliarde de dolari în Europa, 5,1 miliarde de dolari în Asia, 19,4 miliarde de dolari în valori mobiliare cotate şi alte 5,8 miliarde de dolari în fondul global de investiţii.



16 February 2011