Grupul Rompetrol se mută în City Gate. Schimbarea va avea loc în luna aprilie, când birourile din Bucureşti şi Ploieşti ale companiei vor părăsi sediul vechi pentru Turnul de Nord din Piaţa Presei Libere. Tranzacţia de relocare, care a vizat închirierea unei suprafeţe de 9300 mp (6 etaje) şi 200 de locuri de parcare,a fost intermediată de CBRE Eurisko.

sursa:tibinews.wordpress.com„Această tranzacţie va asigura un grad de ocupare de 100% a Turnului de Nord, City Gate fiind una dintre cele mai mari clădiri de birouri din punctul de vedere al suprafeţei închiriabile din Bucureşti.

Relocarea Rompetrol în această zonă alături de Romtelecom, Millenium Bank, AutoItalia şi Microsoft, vine ca o confirmare a tendinţei de repoziţionare a Central Business District spre Nordul Capitalei, iar faptul că anul 2010 începe cu o tranzacţie importantă nu poate fi decât un semnal pozitiv pentru piaţa de birouri din Capitală", spune Victor Răchită, account manager CBRE|Eurisko.

Noua sediu Rompetrol oferă angajaţilor companiei un grad ridicat de confort, atât prin posibilităţile multiple de modulare (birouri, săli de şedinţe, spaţii de depozitare), cât şi prin facilităţile asigurate (restaurant, cafenea, fast food, servicii bancare).

"Măsura face parte din planul de optimizare a activităţilor derulate de Grup în România şi va asigura prin centralizarea activităţilor din Bucureşti şi Ploieşti o îmbunătăţire semnificativă a coordonării operaţiunilor derulate, dar şi a costurilor administrative. În prezent, Rompetrol are în Bucureşti birouri în 10 amplasamente diferite", a precizat Laurenţiu Păun, director de achiziţii Group Rompetrol.

City Gate este un proiect dezvoltat de compania Globe Trade Center, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa birourilor din Capitală, dezvoltatorul Europe House şi America House, ambele situate în Piaţa Victoriei. Proiectul City Gate este format din două turnuri, fiecare având câte 18 etaje, la subsolul cărora se află o parcare cu o capacitate de 1.000 de locuri.

 

25 January 2010