ING REIM - aşa cum este denumită divizia imobiliară a ING - ar putea fi administrată pe viitor de către CB Richard Ellis Investors (CBREI), care ar putea primi circa un miliard de euro, pentru această tranzacţie, potrivit eurobuild.pl.

16040-iulius-mall-iasi.jpgPortofoliul imobiliar al ING REIM se ridică la peste 65 miliarde de euro, INF REIM fiind considerat drept cel mai mare fond imobiliar din lume. Anul trecut fondul olandez a fost în topul celor mai mari vânzători din lume, pe locul nouă, cu active imobiliare vândute în valoare de 2,6 miliarde de euro, potrivit Real Capital Analytics.

Într-un comunicat de presă emis ieri, grupul olandez confirmă că se află în negocieri cu mai multe entități pentru vânzarea unor părți din business-ul ING REIM. Precizează însă că nu este sigur că aceste discuții vor duce și la tranzacții, fiind încă prea devreme pentru a se ajunge la un rezultat.

Zvonurile de pe piață au lansat ipoteza că americanii de la CBREI sunt cei mai interesați de activele ING, răspândite în întreaga lume (malluri, ansambluri rezidențiale și sedii de birouri).
În România, ING REIM deține doar Felicia Shopping Center din Iaşi.

Cine sunt pețitorii? CB Richard Ellis Investors (CBREI) are în management bunuri imobiliare în valoare de 35,7 miliarde de euro, la nivel global și este un operator independent afiliat la CB Richard Ellis Group. Dacă vor încheia această afacere, americanii vor putea administra de trei ori mai multe imobile decât în prezent.



18 January 2011