Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii Euro Habitat este 30 august, conform hotărârii administratorului judiciar.

Chiar dacă nu se ştie când se vor vedea cu apartamentele pentru care au plătit sau cu bani în schimb, păgubiţii Planorama nu trebuie să uite să se înscrie la în rândul creditorilor până la sfârşitul lunii. Asta pentru că depăşirea acestui termen ar putea conduce la decăderea din drepturile de creditor faţă de dezvoltatorul aflat în insolvenţă.

Unul dintre cele mai dezastruoase proiecte imobiliare, Planorama, îşi cheamă acum păgubiţii să se înscrie la rând cu băncile şi alţi finanţatori pentru a obţine cândva, anumite despăgubiri. Pentru că prima dată vor fi plătiţi creditorii garantaţi, simplii cumpărători vor lua ce rămâne. Şi având în vedere că apartamentele au fost plătite la preţuri de acum 3-4 ani, recuperarea unor sume de bani acum prin valorificarea apartamentelor la preţurile din prezent este cea mai proastă soluţie. Singura speranţă a ante-contractanţilor este aceea de a intra în posesia apartamentelor, prin continuarea lucrărilor la proiect.

Cum se procedează

Pentru înscrierea la masa credală trebuie completată şi transmisă la tribunal „Cererea de înscriere a creanţei în tabelul preliminar", cu respectarea dispoziţiilor art.65 alin.(1) din Legea privind procedura insolvenţei. Cererea de înscriere a creanţei în tabelul preliminar va trebui însoţită şi de documentele justificative ale creanţei si actele care atestă constituirea de garanţii, în copii certificate. Cererea de înscriere a creanţei şi documentele care o însoţesc pot fi depuse la dosar sau pot fi transmise prin poştă pe adresa instanţei, în dublu exemplar. Asta pentru că un exemplar va fi comunicat administratorului judiciar iar celălălt rămâne la dosar. Exemplarul pentru administratorul judiciar poate fi comunicat în mod direct acestuia (Conexpert SPRL), prin poştă. Cererea va fi însoţită de dovada plăţii taxei judiciare de timbru în sumă de 120 lei şi de un timbru judiciar de 0,30 lei.

 



Sursa

19 August 2010