Numărul tot mai mare de turiştii care vin pe litoralul bulgăresc a dus şi la dezvoltarea turismului la particulari.

Cazarea la bulgari –de la 9 euro/noapte pentru vacante mai lungi"Nu există conceptul de particulari bulgari aşa cum este înţeles în România. Este vorba de proprietarii de apartamente noi de lux pe litoralul bulgar, în complexele rezidenţiale noi, care îşi închiriază în regim hotelier apartamentele pe perioada verii.

Desigur că se asigură curăţenie, menaj şi toate serviciile exact ca la orice hotel de lux, " ne-a declarat Daniel Popa Manager Bulgaria Invest.

Este evident că preţurile practicate de către proprietari sunt mai mici decât cele pe care le găsim la agenţiile de turism sau chiar direct la hotel.

Sunt situaţii când pentru standarde de cazare comparabile, la particulari se plăteşte şi de două-trei ori mai puţin, susţin experţii în domeniu.

"În cazul unei cazări directe la un proprietar de apartament în complex rezidenţial nou de lux de 4 stele PLUS, cu mai multe facilităţi şi servicii de lux decât în cazul hotelului, se poate plăti 15 euro/persoană.

Pentru o familie cu doi copii, spre exemplu, un sejur de zece zile costă 600 euro", mai adaugă Daniel Popa Manager Bulgaria Invest.

Preţul unui apartament închiriat în regim hotelier se calculează în funcţie de numărul de zile petrecute şi de perioadă. Astfel, la Nisipurile de Aur, un apartament nou de lux cu două camere, complet mobilat şi utilat în aparthotel în lunile iunie şi septembrie, costă pentru şase nopţi 174 de euro/adult, tariful pentru o singură noapte de cazare este de 29 de euro/adult.

Cine vrea să petreacă o perioadă mai mare, între şapte şi douăsprezece nopţi în acest apartament va plăti de 25 de euro/adult pe noapte. Astfel, o vacanţă de zece zile ajunge la 250 de euro.

Pe măsură ce numărul nopţilor de cazare creşte, preţul scade ajungând la 9 euro/adult pentru mai mult de 25 de nopţi. Pentru lunile iulie şi august, pretul pe noapte/ adult este cu 10 euro mai mult de persoană pe noapte.

Un alt exemplu, un apartament cu două camere şi tot atâtea băi, poate fi închiriat în plin sezon cu 400 de euro/săptămână. Cine vrea să meargă în vacanţă în luna iunie plăteşte cu 150 de euro mai puţin pentru acest apartament. În septembrie preţul este de 200 de euro/săptămână. 

Apartamentul fiind închiriat în regim hotelier, serviciul de menaj este inclus în preţ. Trebuie spus că apartamentul se află într-un complex cu piscină, parcare, sală de fitness şi saună, iar turiştii au acces gratuit.

Pentru o vilă cu patru dormitoare, de 280 mp, la Nisipurile de Aur, proprietarul doreşte în plin sezon 1500 de euro/săptămână. Pentru a doua săptămână de şedere preţul este mai mic cu 30%.

Turiştii care aleg să îşi petreacă vacanţa în această vilă au la dispoziţie un teren de tenis, piscină pentru adulţi şi copii, Jacuzzi şi sală de fitness.

În garaj, proprietarul informează că se află două ATV-uri şi patru biciclete ce pot fi folosite pentru plimbări.

 

12 iunie 2009