Pentru că numărul turiştilor români care îşi petrec vacanţa la munte in Bulgaria a crescut în ultimii ani, sunt agenţii de turism româneşti care colaborează direct cu proprietarii de pensiuni din staţiune pentru a le promova ofertele de cazare.

Cazare la munte in Bulgaria, cu tarife de la 19 euro/noapteBansko, cea mai nouă staţiune de ski din Bulgaria situată la o altitudine de 925 de metri, între munţii Pirin, Rila şi Rodopi, este destinaţia numărul unu pe timpul iernii.

Asta nu înseamnă însă că vara, staţiunea nu este o locatie ideală de vacanţă pentru cei care doresc să îşi petreacă concediul într-un loc liniştit cu un peisaj superb.

Tariful pentru o noapte de cazare într-o pensiune familială variază între 100 şi 250 de lei în funcţie de zona de cazare şi de facilităţile pe care le oferă pensiunea .

"Desigur multitudinea de agenţii de turism, beneficiind de acoperire teritorială mare
prin birourile lor, au cea mai mare parte de clienţi dintre turistii care îşi petrec vacanţa în Bulgaria.

Însă cei care preferă să nu plătească în plus, în medie cu 30% doar pentru a face cadou încă un comision agenţiilor de turism, se orientează spre cazarea direct de la proprietarii apartamentelor de vacanţă, în perioada în care proprietarul închiriază apartamentul turiştilor" ne-a declarat Daniel Popa, manager Bulgaria Invest.

Apartamentele închiriate în regim hotelier (aparthotel) sunt o alternativă mai ieftină pentru cazarea la hotel, dar la fel de confortabilă, având facilităţi asemănătoare celor ofreite de hoteluri, printre acestea enumerăm piscine, cluburi SPA şi săli fitness. Preţurile variază între 19 şi 39 euro/noapte/aparthotel de 3 şi 4 stele, în plin sezon.

Pentru ofertele de lux, preţul pe noapte nu este cu mult mai mare, începe de la 50 de euro/aparthotel. Cei care plătesc aceşti banii beneficiază de centru de sănătate, piscină acoperită, saună, Jacuzzi, băi turceşti, locuri de joacă pentru copii sau cluburi de noapte.

O vilă cu două camere şi living room, unde pot dormi lejer şase persoane poate fi închiriată în timpul verii cu 500 de euro/săptămână.

O altă destinaţie de vacanţă este staţiunea montană Borovets. Aflată într-o venerabilă pădure de pini, la 2000 de metri deasupra nivelului mării, este cea mai veche staţiune montană a Bulgariei. 

O săptămână de cazare, în perioada mai-octombrie, în vile sau cabane variază între 150 şi 450 de euro, în funcţie de numărul de camere, facilităţi şi zonă.

Spre exemplu, o vilă cu două dormitoare şi living room, costă pe săptămână, pe timpul veri 250 de euro. În timpul iernii, când este considerat sezon de varf, preţul se dublează.

Cine doreşte lux trebuie să se orienteze spre apartamente în complexuri rezidenţiale. Însă, pentru două camere se plăteşte cam cât pentru o vilă întreagă.
Iubitorii de drumeţii pot alege staţinea Pamporovo.

Chiar dacă este o destinaţie pentru iubitorii de schi, proprietarii de hoteluri şi pensiuni nu se plâng de lipsa vizitatorilor nici vara. Preţul pentru o săptămână de cazare într-un apartament cu două camere începe de la 150 de euro şi poate ajunge la 250 de euro/săptămână.

 

 

 

23 iulie 2009