Când spui Austria, spui schi pentru pasionaţii sporturilor de iarnă. Pârtiile austriecilor atrag în fiecare iarnă turişti din toată lumea. Condiţiile excelente, serviciile impecabile şi posibilităţile variate de distracţie stau în general la baza deciziei de a lua drumul Austriei.

16006-131_0deb_p_img1.jpgInnsbruck

Capitala regiunii Tirol este unul dintre cele mai frumoase oraşe ale Austriei. Fără doar şi poate farmecul zonei este dat şi de poziţia geografice: la nord crestele Alpilor şi la sud vârfurile munţilor Tuxer si Stubai. Innsbruck, care înseamnă "pod peste râul Inn", este compact şi foarte uşor de explorat pe jos.

„Unul dintre cele mai importante cinci oraşe ale Austriei, Innsbruck este renumit în întreaga lume pentru posibilităţile de practicare a sporturilor de iarna. Aici sunt construite cinci pârtii de schi la standarde olimpice. De altfel, oraşul a fost de doua ori gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă, în 1964 si 1976. Pe gheţarul Stubal, la aproximativ 40 km de Inssbruck, se poate schia pe toata perioada anului" aflăm de pe www.turistik.ro.

Cazare regim hotelier în Innsbruck
Apartament 50 mp (patru persoane)

Facilităţi: saună, internet, utilat şi mobilat complet
Preţ: 60 -63 euro/noapte sau 399 - 483 euro/săptămână

Apartament 83 mp (şase persoane)
Facilităţi: cameristă zilnic, grădină, terasă
Preţ: 59-62 euro/noapte sau 413 - 434 euro/săptămână

Zell am See

Zell am See este zona perfectă pentru practicarea sporturilor albe pe muntele Schmittenhohe şi gheţarul Kitzsteinhorn, ca de altfel şi pe munţii din apropiere - Maiskogel şi Lechnerberg. Zona oferă turiştilor săi o mare varietate de pârtii potrivite pentru toţi iubitorii sporturilor de iarnă. Lungimea lor totala este de 130 de km, cea mai lunga pârtie având 8 km. Pe lângă schi, cei sosiţi în Zell am See pot practica şi alte activităţi sportive: patinaj, hochei pe gheata, curling.

Cazare regim hotelier în Zell am See
Garsonieră (două persoane)

5 minute distanţă de centru
Vedere spre munte
Preţ: 560 euro/săptămână în luna ianuarie

Apartament două camere (patru persoane)
Central
Mobilat modern
Complet utilat
Preţ: 645 euro/săptămână în ianuarie

Salzburg

Un alt loc unde nu ai cum să nu te bucuri de natură este Salzburg. Numit şi oraşul festivalurilor sau paradisul cumpărăturilor, Salzburg este fără doar şi poate un punct de atracţie şi pentru cei care iubesc sporturile de iarnă. Zona Salzburger Sportwelt (Universul sportiv Salzburg) se remarcă prin abundenţa de opţiuni de distracţie: schi, snowboard, săniuţă, bob. Una dintre atracţiile zonei este pârtia de schi-marş (cross-country), precum şi instalaţiile nocturne.

Cazare regim hotelier în Salzburg
Apartament două camere

Zonă liniştită
Puţin mobilat
Loc de parcare
Preţ: 395 euro/săptămână

Apartament trei camere
Facilităţi: Internet, complet utilat şi mobilat, loc de parcare
Preţ: 465 euro/săptămână


14 January 2011