Viena, un nume ce trezeşte vise! Cu un aer nobil, capitala Austriei te duce cu gândul la poveşti cu prinţi şi prinţese, la baluri opulente şi pline de strălucire. Elegantă şi plină de personalitate, Viena este un oraş perfect pentru turism cultural, combinat cu un tur de shopping prin vestitele magazine vieneze.

Un apartament mic şi confortabil cu o cameră de zi/dormitor cu pat dublu situat la cinci minute de Stephansplatz, centrul oraşului şi la trei minute de Centrul Internaţional din Viena costă 65 de euro pentru un weekend (de sambata pana duminica).

Tot o garsonieră şi tot în centrul oraşului, dar mai spaţioasă, unde pot dormi trei persoane costă 80 de euro. Menajul nu este inclus dar pentru 0.70 Euro/mp se rezolvă şi acest apect.

În cazul în care doriţi prelungirea mini vacanţei şi cereţi să vi se schimbe lenjeria de pat şi prosoapele trebuie să mai daţi 10 euro (un set de lenjerie, un prosop de dus, două prosoape).

Un weekend într-un apartament cu două camere într-o vilă construită pe la 1900 ajunge la 120 de euro. Camerele spaţioase şi înalte sunt modern mobilate şi oferă turiştilor tot confortul de care au nevoie.

La aproape jumătate de oră de centrul oraşului, un apartament cu două camere, spaţios şi luminos, renovat anul acesta se poate închiria şi cu 100 de euro/week end.

Apartamentul este situat într-o zonă liniştită cu multe restaurante, bufete, magazine şi binecunoscutele "Heurigen," circiumioare ale podgorenilor, unde se bea vin nou şi se cântă muzică populară austriacă.

 

Cu 160 de euro, şase persoane pot petrece un weekend aproape de centru, într-un apartament cochet de 70 mp. În fiecare din cele trei camere se află un pat dublu şi televizor.

Balconul spaţios a fost special amenajat pentru a se putea servi masa acolo.

La aproximativ un sfert de oră de Castelul Schoenbrunn, un apartament de lux cu trei camere (două dormitoare şi un living) cu mobilă veche sare de două sute de euro pentru un weekend.




16 October 2009