Chiar dacă nu aţi apucat să vă aranjaţi vacanţa de Crăciun până acum, iar bugetul este de criză, aveţi ocazia să găsiţi un sejur perfect pentru dumneavoastră printre ofertele last minute.

FOTO:http://www.turisteuropa.roUnul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun este cu siguranţă cel de la Viena. Tradiţia acestori târguri a început în urma cu secole. Iniţial erau numite pieţe de decembrie, apoi pietele lui Thomas, iar din secolul  al XVIII lea se numesc pieţe de Crăciun.

În faţa primăriei, în fiecare sfârşit de an sunt instalate peste o sută de căsuţe din lemn unde se vând decoraţiuni, jucării şi obiecte de artizanat, vin fiert, bomboane şi castane prăjite.

O ofertă last minute de Crăciun, trei nopţi de cazare cu mic dejun, într-un hotel de trei stele poate fi achiziţionată cu 87 de euro, faţă de 110 euro cât era preţul iniţial. Pentru patru zile de vacanţă într-un hotel de patru stele, tariful este acum de 140 de euro, cu 80 de euro mai puţin. În preţ este inclus şi micul dejun.

În Cehia, la Praga un preţ special pentru vacanţa de Crăciun este de 300 de euro pentru şapte zile. În preţ sunt incluse transportul cu autocarul, patru nopţi de cazare la Praga şi un tur al oraşului, precum şi două nopţi de cazare la Budapesta şi un tur al capitalei Ungariei. Cine preferă să călătorească cu avionul poate plăti pentru cinci zile într-un hotel de trei stele 370 de euro, oferta last minute este aproape la jumătate faţă de preţul iniţial. 

Şi în Grecia ofertele last minute sunt tentante. Spre exemplu, patru zile cu mic dejun, într-un hotel de trei setele la Atena costă de Crăciun 230 de euro de persoană. Transportul nu este inclus. Cine se grăbeşte să prindă oferta, poate petrece o vacanţă de patru zile la Paris cu 340 de euro. Cazarea se face într-un hotel de trei stele, micul dejun este inclus în preţ, la fel şi transportul cu avionul.

La Veneţia se poate sta cinci zile cu 340 de euro într-un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, iar la Roma tariful ajunge la 360 de euro pentru aceleaşi condiţii. Pentru ambele destinaţii transportul de face cu avionul. Şi pentru Milano am găsit o serie de oferte last minute avantajoase. Patru zile într-un hotel de patru stele cu mic dejun costă 400 de euro de persoană. Hotelul se află foarte aproape de centrul oraşului, iar transportul de la aeroport la hotel şi invers este inclus în preţ.






18 December 2009