Proprietarii de apartamente dintr-un bloc reabilitat termic şi contorizat printr-un sistem care permite înregistrarea datelor de consum prin GPRS/GPS din Ploieşti au plătit cu până la 50% mai puţin la întreţinere în perioada ianuarie-martie 2010.

Asociaţia de proprietari a economisit în primele trei luni ale acestui an un consum de 90,8 gcal echivalentul a 9.080 lei, potrivit companiei ista România. Astfel, dacă în perioada ianuarie-martie2009 când blocul nu a fost reabilitat, consumul la încălzire a fost de 69,2 gcal, 65,7 gcal, respectiv 52,2 gcal, în primele trei luni ale acestui an, consumul de energie termică s-a redus la jumătate: 37,9 gcal, 35,2gcal, respectiv 23,3 gcal.

Prin utilizarea sistemului se elimină posibilitatea erorilor umane de citire şi transmitere a datelor, iar aproximările efectuate la sistemele clasice de contorizare din cauza absenţei locatarilor dispar.

"Reabilitarea termică a blocurilor trebuie însoţită de montarea repartitoarelorpentru o eficienţă sporită în ceea ce priveşte consumul.

 
Sursa

2 September 2010