Dacă ar fi de vânzare, faimosul Stonehenge din Marea Britanie, care datează din neolitic, ar costa probabil 51 de milioane de lire sterline.

sursa foto:http://blog.silive.comPotrivit www.luxist.com, evaluarea celui mai important monument preistoric din Anglia a fost făcută de site-ul imobiliar FindaProperty.com, care a realizat un studiu cu ajutorul a cinci sute de agenţi imobiliari. Aceştia au încercat să estimeze şi preţurile altor imobile importante.

Astfel, conform studiului respectiv, proprietatea 10 Downing Street, cunoscută ca reşedinţa primului ministru britanic, ar costa 5,2 milioane de lire streline, iar Windsor Castle - 390,9 milioane de lire sterline.

Publicaţia The Telegraph îl citează pe Nigel Lewis, analist imobiliar la FindaProperty.com, care a declarat că, potrivit acestor estimări, guvernul şi familia regală deţin probabil suficiente terenuri şi proprietăţi pentru a reduce semnificativ datoria naţională. Redactorii publicaţiei The Independent au făcut un calcul şi se întreabă dacă nu cumva, prin vânzarea pe bucăţi a ansamblului Stonehenge către diferiţi colecţionari, ar putea fi strânsă o sumă mai mare de 51 de milioane de lire sterline.

Din fericire, monumentul este protejat prin lege, astfel încât va rămâne intact şi nu va fi vândut nimănui.

 
 

27 May 2010