Grupul austriac S+B Gruppe, care mai deţine în Bucureşti şi clădirea Pipera Business Tower, a finalizat renovarea unei clădiri de 4.000 mp din centrul Capitalei, proiect cu o valoare de circa 20 mil. euro (preţ în care este inclusă şi achiziţia proprietăţii, în 2006) şi mizează inclusiv pe adresa imobilului - Bd. Magheru, nr. 1 - pentru a atrage chiriaşi.

27625-09sm0614.jpgClădirea aflată "perete în perete" cu hotelul Lido din centrul Capitalei a fost construită la 1936 de către Constantin Angelescu, fost ministru secretar de stat, prim-ministru interimar (pentru patru zile) şi preşedinte al Ateneului Român (timp de 24 de ani). 70 de ani mai târziu, în 2006, a fost cumpărată de către austrieci de la moştenitorii lui Angelescu, iar în martie 2010 a început un proces de renovare din temelii, în urma căruia a fost refăcută inclusiv fundaţia şi structura imobilului.

"Am cheltuit 20 de milioane de euro aici (în proiectul Magheru One - n.red.). Când te uiţi la zona în care te afli, nu te mai uiţi la preţ, pe care trebuie să îl uiţi cât mai repede. Tot timpul avem impresia că am cumpărat proprietăţi prea scump, dar când proiectul este gata, ne dăm seama că a meritat efortul", declară Franz Paul Bauer, managing director şi unul dintre acţionarii S+B Gruppe, afacere controlată de două familii din Austria.

Spaţiile pe etaj variază între 270 de metri pătraţi la subsol şi 470 mp la etajele superioare, primele trei nivele (subsol, parter şi etajul 1) fiind destinate activităţilor comerciale, în timp ce etajele 2 - 7 sunt amenajate ca spaţii de birouri.

Cât e chiria? "Pentru birouri vorbim de un nivel cuprins între 22 şi 25 de euro/metrul pătrat, în timp ce nivelul pentru spaţiile comerciale variază între 75 şi 90 de euro/metrul pătrat. Câte companii se pot mândri că au sediul la adresa Magheru, numărul 1? Nu ne grăbim. Când terminăm un proiect spunem de regulă că îl vom închiria într-un an, dar cred că este posibil să ocupăm clădirea şi mai repede", a mai declarat Franz Paul Bauer.

Clădirea nu are prevăzut niciun loc de parcare în cadrul imobilului. Reprezentantul S+B Gruppe spune că au fost iniţiate discuţii cu o serie de parcări din împrejurimi pentru rezervarea unor locuri pentru chiriaşi, dar mizează mult pe faptul că imobilul se află la câteva minute de două staţii de metrou - Piaţa Romană şi Piaţa Universităţii.

Chiriile solicitate sunt peste actualul nivel al pieţei, dar în ceea ce priveşte vizibilitatea clădirea are puţini competitori în centrul Capitalei.

Bulevardul Magheru este poate cea mai tranzitată şosea a Bucureştiului, dar o serie de imobile nu se ridică în prezent la "pretenţiile" unui centru de capitală europeană. "O să vedeţi că într-un an, doi, trei toată zonă o să se schimbe. Consider că Magheru are un potenţial enorm, iar când o clădire ca aceasta apare, lumina ei îi va determina şi pe ceilalţi proprietari din zonă să investească în renovare", apreciază Bauer.

 

Sursa

25 octombrie 2012