Renumită pentru caldera care te lasă fără cuvinte, pentru vulcanul activ şi apusurile romantice, Santorini este una dintre insulele cele mai apreciate din lume. Cocoţate pe marginea unor stânci abrupte, satele santorineze oferă imagini de neuitat cu Marea Egee şi vulcanul cufundat.

sursa foto:http://wallpapers.free-review.netSe menţine în topul preferinţelor turiştilor pentru că este o destinaţie dominată de calm, aici se pot odihni în voie pentru că viaţa curge într-un ritm lent.

Hotelurile din partea vestică a insulei (în special din Fira şi Oia) sunt amplasate strategic, chiar în vârful stâncilor şi au vedere spre calderă, vulcan, mare şi apus. Există şi hoteluri speciale pentru cupluri şi pentru proaspăt-căsătoriţi care îşi pot organiza nunta chiar aici, într-un cadru pitoresc. Aceştia se bucură de cazare romantică, într-un cadru intim susţinut parcă şi de străzile înguste ale insulei pe care pot rătăci în voie până la spectacolul apusului care este urmat întotdeauna de o cină în doi.

"În partea estică a insulei sunt multe hoteluri pe plajă, în staţiunea Kamari, cu facilităţi pentru tineri şi familii, camerele sunt mai mari decât în hotelurile din partea vestică a insulei şi piscinele spaţioase. Plajele cu nisipuri, albe, roşii sau negre dau un plus de inedit vacanţei. Preţurile pachetelor turistice sunt adaptate oricărui tip de buget. Pentru cei care preferă cazarea la hotel de două stele, tarifele pornesc de la 459 Euro/pers. pentru transport cu avionul, transferuri, şapte nopţi cazare cu mic dejun şi asistenţă turistică. La trei stele sunt de la 589 Euro/pers. pentru pachetele cu all inclusive, iar la hotelurile de patru stele - de la 679 Euro/pers., pachet cu mic dejun. Cei care aleg cazarea la hotel de cinci stele vor plăti de la 729 Euro/pers., pachet cu mic dejun" spune Mircea Vladu, preşedinte Prestige Tours.

"Pentru o vacanţă de şapte zile în Santorini, o familie, formată din 2 adulţi trebuie să plătească pachetele turistice, ambele cu o valoare de aproximativ 900 de euro, preţ care include transport cu avionul, transferuri, şapte nopţi cazare cu mic dejun şi asistenţă turistică. La acest tarif, se adaugă 50-70 de euro pe zi pentru celelalte mese (prânz şi cină) şi băuturi răcoritoare în timpul zilei. Pentru suveniruri, e indicat să rezerve cam 100 de euro" apreciază Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro

În afara orelor destinate excursiilor, turiştii îşi pot petrece timpul liber în staţiunea Kamari, aflată la 10 km de capitala Fira. Are o plajă primitoare Blue Flag, spaţioasă, cu nisip negru şi o rocă enormă numită Mesa Vouno care se ridică din marea turcoaz. Priveliştea este încântătoare, mai ales noaptea când roca este luminată. La plajă, vânzătorii de fructe îmbie oaspeţii cu struguri şi pepene verde, iar maseuzele îi invită la relaxare.

"Pentru prânz, cea mai potrivită zonă din Kamari este Canava Roussos care are o terasă acoperită cu flori bougainvillea. Este locul potrivit pentru a gusta vinuri albe şi roşii, precum şi renumitul vin dulce Vinsanto. Oferă o incursiune în istoria vinului din insulă, iar gazdele servesc un prânz apetisant care merge de minune cu vinul ales. Staţiunea Perissa nu se lasă mai prejos faţă de Kamari şi oferă o incursiune gastronomică pe cinste: pe malul mării se află o gelaterie, îngheţata este proaspătă, preparată în fiecare dimineaţă. La Bay Bees Grill se servesc specialităţi greceşti. Celor care le place pina colada (un cocktail dulce care conţine rom alb, cremă de nucă de cocos şi suc de ananas), le recomand Bob's Bar, un local în aer liber cu proprietari libanezi. După amiezele pot fi petrecute la waterpark, are tobogane pentru toate vârstele, dar şi o zonă de recreere cu baruri şi restaurante" declară Cristina Molfea, manager departament extern Christian Tour.

Iubitorii sportului pot practica scuba diving şi snorkelling în Santorini. Există cinci centre care asigură condiţiile necesare practicării acestor sporturi. Două scufundări costă aproximativ 80 de Euro/pers. şi sunt incluse în preţ închirierea echipamentului, transportul şi un prânz uşor.

"În timpul scufundărilor sunt foarte întâlnite caracatiţele. Pentru a minimiza daunele aduse mediului, toate cele cinci centre organizează scufundări în aceleaşi zone (nu în acelaşi timp). Staţiunea Kamari oferă şi posibilitatea practicării altor sporturi: windsurfing, water skiing şi paddleboats. Pentru snorkelling, cele mai potrivite locuri sunt Plaja Mesa Pigadia, plaja din sudul satului Oia, dar şi Perissa Rock. Plaja Caldera are este punctul de pornire spre formaţiuni stâncoase încântătoare. Masca de snorkelling costă aproximativ 10 euro, iar labele 20 de euro" susţine Mădălina Popa, outgoing manager Cocktail Holidays.


Kamari, Hotel Zephiros 2*

  • De la 459 Euro/pers.,
  • Transport cu avionul, transferuri,
  • 7 nopţi cazare cu mic dejun,
  • Asistenţă turistică

Detalii pe www.prestige.ro

Kamari, Hotel Kamari Beach 3*

  • De la 589 Euro/pers.,
  • Transport cu avionul, transferuri,
  • 7 nopţi cazare cu mic dejun,
  • Asistenţă turistică

Detalii pe: www.christiantour.ro

Perissa, Hotel Veggera 4*

  • De la 640 Euro/pers.,
  • Transport cu avionul, transferuri,
  • 7 nopţi cazare cu mic dejun,
  • Asistenţă turistică

 
Detalii pe: www.cocktailholidays.ro






25 July 2010