Aveţi un buget de criză şi doriţi o vacanţă liniştită pe litoralul românesc? Staţiunea Eforie Nord poate fi o alegere bună, spun reprezentanţii agenţiilor de turism.

A doua staţiune de pe litoralul românesc ca mărime, Eforie Nord a cunoscut în ultimii ani o expansiune în ce priveşte unităţile de cazare. Dacă facem însă o comparaţie cu ceea ce găsim, de exemplu în Mamaia atunci putem spune fără să greşim că e loc de mai bine. Dacă facem doar o comparaţie între staţiunea din prezent şi cea de acum zece ani atunci clar e de apreciat. 

Multe hoteluri din Eforie Nord au fost renovate, iar unii dintre administratorii acestora au înţeles că pentru a-i ţine pe turiştii români în ţară şi pentru a-i atrage pe cei străini trebuie să le poată oferi mai mult decât un pat unde să poată dormi.

"Avem foarte multe modalităţi de petrecere a timpului liber: ping pong, biliard, table de şah pe care le pot închiria de la recepţie plus piscina care este atât pentru adulţi cât şi pentru copii. Mai oferim masaj, avem o masă montată pe piscină" ne-a declarat Raluca Zaharia, administrator Club Dunărea Eforie Nord.

Locurile de joacă sunt foarte importante pentru familiile cu copii. Înainte de rezervarea unui bilet, tot mai mulţi părinţi se interesează dacă hotelul unde se vor caza are şi o zonă dedicată celor mici. Şi din acest punct de vedere multe hoteluri de pe litoralul românesc pierd clienţi.

„Este un complex deosebit pentru că are şi loc de joacă pentru copii, piscină, dacă nu ai chef să te duci la mare stai la piscină" spune un turist al Clubului Dunărea din Eforie Nord.

Şi tot pentru distracţia celui mic puteţi alege o plimbare cu poneiul prin staţiune.  

 "Cât costă o plimbare cu poneiul? 10 lei. Cât timp? Zece minute" ne-a spus proprietarul.

"Eforie Nord şi aş spune şi Eforie Sud sunt puţin mai retrase şi aş spune mai puţin dezvoltate, dar cu un target al lor foarte clar. Sunt oameni care vin pentru o vacanţă la mare la preţuri mai accesibile" susţine Marius Meruţă, PR Coordonator PR Transilvania Travel.

Pentru o cameră dublă într-un hotel de două stele veţi plăti în plin sezon în jur de 90 lei/noapte, la trei stele preţul porneşte de la 120/noapte.

 "Pentru agenţii de turism preţul pe care îl promovăm, preţul de contract este de 140 lei/cameră cu mic dejun inlcus" explică Raluca Zaharia, administrator Club Dunărea Eforie Nord.

Dacă doriţi condiţii de patru stele atunci trebuie să vă pregătiţi să plătiţi peste 350 lei/noapte pentru o cameră dublă.

Dacă aţi ajuns în staţiunea Eforie Nord şi nu aveţi cazare, nu trebuie să vă faceţi griji! Este suficient să vă plimbaţi pe străzile staţiunii şi sigur veţi găsi camere libere la particulari.

"La ora actuală mai avem două sau trei camere libere. Vila noastră este dotată cu opt camere cu pat matrimonial şi două gen duplex. În perioada aceasta de criză am scăzut foarte mult preţurile şi se ajunge la 100-120 lei/noapte pentru o cameră" afirmă Ionela Lokman, proprietar Vila Pretty Woman din Eforie Nord.

"Închirierile în regim hotelier merg bine. Camere pleacă de la 50 lei şi ajung la 80 lei" apreciază Gabriela Ungureanu, consultant imobiliar agenţia Euro Imobiliare.

Să vedem acum şi cât ne costă să mâncăm în Eforie Nord. Micul dejun, de exemplu. O omletă cu şuncă şi caşcaval şi o salată de sezon costă în jur de 10 lei, dacă mai beţi o cafea şi un suc ajungeţi lejer la 20 lei.

Dacă la prânz alegeţi o ciorbiţă, o porţie de legume cu şniţel şi salată, iar la final vă răcoriţi cu o bere veţi achita cu siguranţă o notă de peste 30 de lei. Există întotdeauna şi variante mai ieftine, o porţie de hamsii costă 3 lei, o shaorma 10 lei, iar dacă dorţi şi ceva dulce, o porţie de clătite la 4 lei poate fi o alegere bună. Şi ca să vă treacă setea puteţi fie să cumpăraţi un suc de portocale la circa 7 lei, fie o bere care poate costa în jur de 8 lei la sticlă sau 3 lei la dozator.

"Cât aţi alocat pentru această vacanţă de o săptămână? Toată agoniseala noastră cu care am venit aici, cam 1000-1500 lei" (turist)

„Este al patrulea an când venim în aceeaşi staţiune, în aceeaşi perioadă. Ce vă place aici? E linişte. Ce buget v-aţi rezervat? Pentru vacanţa aceasta care durează opt zile cam 1700-1800 lei. Preţurile cum sunt pe litoral? Accesibile sunt mult mai mici faţă de anul trecut" (turist)

Cum vi se par preţurile pe litoral? Pentru noi cei săraci foarte mari. Ce vi se pare scump? Absolut totul" (turist)

Dar ce putem face în Eforie Nord atunci când nu suntem la plajă? Nu prea multe, din păcate. Dacă sunteţi un împătimit al cluburilor, clar nu aveţi ce căuta în Eforie Nord. În schimb puteţi găsi multe terase sau restaurante cu muzică live.

 "Încercăm să ieşim la câteva terase, cluburi să vedem ce putem găsi, acum am ajuns" (turist)

Unde v-ar plăcea să vă petreceţi timpul? În altă ţară pentru că aici e scump." (turist)

"Pentru cei mai dinamici care vor sporturi nautice în Eforie Nord este lacul Belona. Eforie Sud are alt lac Techirghiol, dar pe parte medicală, de îngrijire şi tratament, aşa încât fiecare dintre cele două staţiuni are un atu" este de părere Marius Meruţă, PR Coordonator PR Transilvania Travel.

Lângă plaja de la Belona este un părculeţ de distracţii. Nu este cine ştie ce, dar cu siguranţă veţi găsi un pic de distracţie atât dumneavoastră, cât şi copilul dvs. De exemplu, două minute într-o roată sau sky lift cum i se spune mai nou, costă 5 lei.



16 July 2010