Londra priveşte peste umăr spre două mii de ani de istorie, apoi se întoarce spre viitor. Este templul labirintic cu cea mai recentă muzică care se revarsă din pub-uri victoriene şi cu bucătari celebri care reinventează feluri de mâncare tipic britanice ce au făcut tradiţii. Dar nu intra în panică - oraşul încă îşi păstrează farmecul prin ceaiul pe care îl poţi servi la hotelurile impunătoare sau la Palatul Buckingham.

Big Ben Londra le oferă vizitatorilor o serie de experienţe pentru care nu se plăteşte. Cele mai mari muzee din Londra au acum intrare gratuită. Te poţi plimba în voie prin British Museum, National Gallery, National Portrait Gallery, Tate Britain, Tate Modern, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Ştiinţe, Muzeul Victoria şi Albert, Muzeul din Londra. Şi nu uita British Library, cu o minunată colecţie de opere literare!

„Uită-te la schimbarea gărzii, acest eveniment de la Buckingham Palace are mai mult fast decât orice ceremonie regală de pe pământ. Are loc în fiecare zi din aprilie până în august şi o dată la două zile din septembrie până în martie. Parada începe la ora 11 la Palatul St James, dar ajunge la Buckingham la 11:30, însoţită de fanfară. Schimbarea gărzii nu are loc dacă plouă foarte tare, dar într-o zi însorită trebuie să ajungi acolo cu cel puţin 30 minute înainte, pentru a evita aglomeraţia" spune Marius Berca, director de marketing Christian Tour.

Porneşte într-un tur spectaculos de oraş pentru a vedea Turnul Londrei şi apoi traversează Podul Londrei. Plimbarea de-a lungul Tamisei, obiectivele istorice şi zgârie norii iluminaţi sunt vedetele nopţii. O altă oprire merită făcută în Parcul Regent, cândva folosit ca loc de vânătoare de regalitate, acum este luat cu asalt de toată lumea.

„Luminile puternice de pe West End (zonă din centrul Londrei) atrag mulţimea cu musicaluri de lungă durată, drame de calitate, cu nume mari şi cluburi de top. Spectacolele de balet au loc la Royal Opera House. Pentru o experienţă complet diferită, savurează cocktail-uri în timp ce asişti la spectacolele burleşti" recomandă Teodor Călimănescu, manager Europa Travel.

Într-o casă din centrul oraşului, cu flori drăguţe şi lumânări pâlpâitoare se află unul dintre cele mai puţin pretenţioase restaurante ale Londrei. Miroase puternic a cafenea pariziană şi Andrew Edmunds se umple în fiecare noapte cu cupluri care şi-au găsit un restaurant perfect pentru o ‘‘masă romantică à deux''.

„Veţi primi mâncăruri britanice gustoase printre care miel cu brânză şi ulei de măsline şi veţi ajunge la lista cu cele mai bune vinuri din Londra, dar şi din lume. Vinul costă 15 euro, iar şampania - 32 euro. Julie a fost în centrul scenei din Holland Park timp de aproape 40 de ani, iar show-ul fetelor continuă să facă senzaţie. Mesele sunt ocupate, încă de la prânz, iar interiorul este primitor. Este uşor să te pierzi în labirintul camerelor, în spaţiile romantice vopsite în alb, punctate cu lumini feerice. Cel mai delicios este antricotul cu o porţie de cartofi, iar în una dintre cele şase camere private se pot da petreceri excentrice. Pentru cină, preţurile pornesc de la 90 Euro" susţine Mircea Vladu, preşedinte Prestige Tours.

Temperatura medie a lunii aprilie este de 14°C, iar minima de 6°C. Soarele străluceşte cinci ore şi jumătate pe zi, iar ploile îşi fac apariţia 11 zile pe lună. Pentru plimbări, vestimentaţia poate fi compusă dintr-un tricou şi o jachetă din material impermeabil.

Evenimentele lunii aprilie:
23 aprilie - Ziua Sf. George (sfântul spiritual al Angliei) cu o întreagă serie de evenimente gratuite, inclusiv parade, festivaluri culinare, evenimente teatrale, activităţi pentru copii.
24 aprilie - Paştele. Te poţi răsfăţa la Hilton Park Lane cu ceai, ouă zaharisite şi o găină de ciocolată albă. Consumaţia costă aproximativ 30 euro.
26-30 aprilie - săptămâna burlescă, la care participă staruri naţionale şi internaţionale, au loc cele mai bune spectacole de cabaret.
29 aprilie - când are loc căsătoria Prinţului William cu Kate Middleton. Ceremonia de nuntă are loc la ora 11, la Westminster Abbey. În jurul orei 12, tinerii căsătoriţi vor reveni la Palatul Buckingham după ce vor trece pe lângă următoarele obiective: Parliament Square, Whitehall, Horse Guards Parade, Mall-ul. La ora 13.30 este prevăzută apariţia cuplului la balconul Palatului pentru fotografii şi filmări.

Află aici informaţii despre piaţa imobiliară din Londra.

Vacanţă la Londra:
Londra, Hotel 3*
• de la 395 euro/pers.
• transport cu avionul
• patru nopţi cazare cu mic dejun, asistenţă turistică
Detalii pe: www.christiantour.ro

Londra, Hotel President 3*
• de la 328 euro/pers.
• transport cu avionul
• trei nopţi cazare cu mic dejun
Detalii pe: www.europatravel.ro

Londra, Hotel Novotel Excel 4*
• de la 429 Euro/pers.
• transport cu avionul
• trei nopţi cazare cu mic dejun
Detalii: www.prestige.ro





2 April 2011