Şi reprezentanţii agenţiilor de turism au răsuflat uşuraţi - traficul aerian se reia treptat, iar turiştii care şi-au făcut rezervări pot pleca liniştiţi spre destinaţiile alese. 1 Mai se apropie, iar dacă pentru unii este un prilej bun pentru prima vacanţă la mare, fie că este ea în ţară, sau în străinătate, pentru alţii destinaţiile perfecte sunt oraşele europene, cu istorie şi tradiţie.

O destinaţie perfectă pentru o vacanţă de câtvea zile este Barcelona. Este al doilea oraş ca mărime şi importanţă al Spaniei situat în regiunea Catalonia, o zona bogată economic şi turistic.

Barcelonasursa foto:http://www.top-things-to-do.com


Hotel 3* www.prestige.ro,
de la 499 Euro/pers.
4 nopţi cazare în cameră dublă
transport cu avionul








PragaHotel 3* (www.prestige.ro)
de la 289 Euro/pers.
4 nopţi cazare în cameră dublă

"Dacă ajungi la Praga, trebuie neapărat să mergi pe Podul Carol, unul dintre cele nouă poduri ce se arcuiesc deasupra Vltavei, râul ce străbate oraşul. Este împodobit cu 36 de statui, iar cele 2 turnuri, care-i străjuiesc capetele, au făcut parte din sistemul defensiv al oraşului. În piaţa oraşului vechi Praga, se află celebrul ceas astronomic, construit la începutul secolului al XV-lea. Fermecătoarea "Procesiune a apostolilor " din fiecare zi, la noua oră, încântă mulţimea de turişti, iar specatacolul se încheie în aplauzele şi uralele lor. Cu adevărat impresionant e Muzeul Franz Kafka, mult mai mult decât o plimbare obişnuită printre manuscrise şi fotografii de epocă. Cel mai frumos suvenir este cristalul Bohemia, renumit în întreaga lume, însă, pentru a evita falsurile le recomand turiştilor să caute inscripţia: Bohemia Crystal. Made in the Czech Republic" ne-a declarat Cosmina Vladu, director Prestige Tours.


AmsterdamHotel Hem 3* (www.christiantour.ro)
de la 286 Euro/pers.
3 nopţi cazare cu mic dejun
transport cu avionul


Viena
Pension Andreas 2* (www.christiantour.ro)
de la 267 Euro/pers.,
3 nopţi cazare cu mic dejun
transport cu avionul

"Caleştile trase de cai duc turiştii spre orice punct al Vienei încărcat de semnificaţii istorice şi culturale. Merită vizitată Catedrala Sfântul Ştefan în faţa căreia se află un carusel halucinant, cu figuri de îngeri şi ornamente opulente în stil baroc şi părinţi agitaţi care îşi aşază copiii pe căluşei. Catedrala găzduieşte comori artistice, care pot fi văzute doar în cadru unui tur organizat. Urcă cele 343 de trepte ale turnului catedralei şi delecteză-te cu o privelişte minunată. Serile pot fi petrecute la Opera de Stat unde pot fi ascultate musicaluri adevărate. Decorurile, costumele şi dansatorii, care sunt totodată actori şi cântareţi desăvârşiţi dau farmec fiecărui moment. Pentru 1 Mai este potrivită relaxarea în parcurile cu narcise şi iasomie, dar şi în locurile cu liliac care primăvara îmbracă oraşul în violet" susţine Marius Pandel, director de dezvoltare Christian Tour.

Atena Hotel City Plaza 3* (www.cocktailholidays.ro)
la 188 Euro/pers.
2 nopţi cazare cu mic dejun
transport cu avionul

"Acrode polisul din Atena domină cerul şi itinerariul oricărui turist. Urcuşul este abrupt, însă merită tot efortul, în final turiştii ajung la o poartă monumentală în stil doric ionic care serveşte ca intrare în Acropolis. Cel mai animat loc din Atena este Agora, centrul vieţii politice, administrative şi culturale. Vechea Atena îmbine turiştii cu străzile înguste şi înţesate cu magazine pline cu suveniruri şi cu mirodenii! Dacă faci cumpărături de valoare mai mare, poţi chiar negocia. O surpriza plăcută a Atenei sunt plajele bine organizate, aflate în suburbiile sudice şi ideale pentru minivacanţa de 1 Mai. Cele mai populare plaje sunt Vouliagmeni, Varkiza, Kavouri si Glyfada" spune Adriana Goicea, manager Prompt Service Travel.

Roma Hotel Harmony 2* (www.promptservicetravel.ro)
de la 246 Euro/pers.
transport cu avionul,
2 nopţi cazare cu mic dejun.


Roma este plină de farmec indiferent când ajungi să o vizitezi, spun agenţii de turism. Dar tot ei recunosc că Roma e superbă primăvara, temperaturile de maximum 25° C fac ca plimbările pe străzile vechi ale oraşului să fie o adevărată plăcere




23 April 2010