Castelul BranPoate cea mai interesanta stire din domeniul imobiliar din aceast an se refera la intrarea Castelului Bran pe piata imobiliara.

60 de milioane de euro. Aceasta este suma pe care proprietarii Castelului Bran, familia de Habsburg, o cer Consiliului Judetean Brasov. Suma depaseste cu mult evaluarile initiale care se invarteau in jurul sumei de 25 de milioane de euro

Oficialii brasoveni au la dispozitie doua saptamani pentru a se hotara. Daca oferta va fi acceptata ne putem afla in fata celei mai mari tranzactii imobiliare din Romania. Pretul platit pentru castelul Bran ar depasi chiar valoarea celei mai mari tranzactii imobiliare din lume in 2006, conform Forbes.

Intr-un top al celor mai scumpe tranzactii imobiliare ale anului 2006, alcatuit de revista Forbes, locul I este ocupata de o proprietate ce a costat 58 milioane dolari.

Bancherul J. Christopher Flowers, aflat pe locul 322 in topul celor mai bogati 400 americani realizat de Forbes, a realizat a doua tranzactie imobiliara importanta cumparand in octombrie cladirea Harkness Manison aflata in Mahattan. Suma platita a fost de 53 milioane dolari.

Castelul PelesPana cand Branul va fi vandut, afacerea imobiliara a secolului in Romania ramane tranzactia facuta de catre statul roman, care a platit fostului rege Mihai 30 de milioane de euro in contul castelelor Peles, Pelisor si Foisor, precum si pentru colectiile, obiectele si celelalte bunuri mobile aflate in inventarul acestora.

Articol integral in Hotnews

Ionut Baias
Hotnews
 
Sursa