C:\WINDOWS\Desktop\RUN-B.I\w37\info_run_ziual_2708.html

 

ghid1.gif (733 bytes) infotitlu.gif (651 bytes)
  
Casele din cartierul Henri Coanda sunt cu pana la 7000 de euro mai scumpe decat s-a estimat initial
ZIUA -  30 / 07 /2003

Pretul pentru achizitionarea unei case prin sistem de credit ipotecar in cartierul Henri Coanda - Baneasa Bucuresti poate fi cu pana la 7000 de euro mai mare decat cel informativ, anuntat initial, in alte situatii preturile fiind mai mici decat cele orientative, a declarat ieri pentru Rompres, Cornel Popescu, director general al Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL).

 Motivul acestei ajustari ar fi o calculare gresita de catre constructori a suprafetelor caselor, una din erorile savarsite fiind neluarea in considerare a suprafetelor balcoanelor sau teraselor. "Unii gresisera cu 10-20 de metri patrati, nu toti au calculat dupa aceleasi reguli, iar noi le-am transmis regulile rezultate din aplicarea Legii 114, iar ei au facut o recalculare.
Pretul pe metru patrat este acelasi cu cel anuntat la inceput, adica 320 euro/metru patrat pentru casa izolata, 300 euro/metru patrat la casa cuplata si de 290 euro/metru patrat la casa insiruita", a spus Cornel Popescu.
Pe langa aceasta ajustare, transpunerea proiectelor pe teren presupune plata altor sume care au fost indicate de ANL la punctul de contractare a locuintelor de la sediul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului. "O parte din calculul pretului casei se refera la realizarea gardurilor, portilor, sistematizarii pe verticala, lungimea aleilor din curti, lungimea bransamentelor si este in functie de lotul ales", a explicat Cornel Popescu.
Cumpararea unei locuinte in noul cartier Henri Coanda a captat interesul a circa 1750 de amatori, cerere peste oferta ANL care prevede realizarea a 1.100 de locuinte.
Chiar daca pretul unei case in zona este de cel putin 40.000 de euro, doritorii au considerat ca a avea propria casa, intr-o zona in voga a Capitalei, merita angajarea creditelor ipotecare, purtatoare ale unor dobanzi anuale cuprinse intre 7 si 9,5%, la creditele in valuta, si de circa 22%, la imprumurile acordate in lei.

C.P. 



 

 

 

30 July 2003