0-160-b0920anl20evz.jpg Cele mai multe vor fi ridicate in cartierul Brancusi din sectorul 6.
 
Anul acesta vor fi date spre inchiriere peste 700 de apartamente pentru tinerii din Capitala. Invitat ieri la inaugurarea complexului ANL din incinta Spitalului Colentina, destinat medicilor rezidenti, ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely, a declarat ca au fost cheltuite 70 de milioane de lei pentru construirea de locuinte de inchiriat, care urmeaza sa fie finalizate pana la sfarsitul acestui an.

Agentia Nationala de Locuinte (ANL) a ridicat 500 dintre aceste apartamente in cartierul Brancusi. In complexul din sectorul 6 au fost deja date spre inchiriere aproximativ 1.200 de alte apartamente.

Primaria de sector are in vedere transformarea cartierului intr-un micro-oras. In colaborare cu celelalte institutii, aici vor fi amenajate parcuri, o sectie de politie si chiar o scoala pentru copiii bucurestenilor care stau in zona.

Tot in cartierul Brancusi urmeaza sa fie contractate lucrarile pentru 360 de apartamente si 134 de case prin sistem ipotecar. Alte 100 de locuinte de acest fel vor fi construite in Intrarea Godeni.

Si in sectorul 2 al Capitalei, pe Maior Bacila, pana la sfarsitul anului vor fi date spre inchiriere 249 de apartamente, pentru care ANL a investit 30 de milioane de lei. Ministrul Borbely a precizat ca tot aici urmeaza sa se construiasca 80 de apartamente pentru credit ipotecar.

Dosar

Actele necesare

Dosarul tinerilor care doresc sa inchirieze un apartament trebuie sa contina:

> declaratia notariala din care sa rezulte ca solicitantul si familia sa nu detin o locuinta in proprietate si/sau nu beneficiaza de o locuinta in chirie, proprietate de stat.

> certificat de casatorie/sentinta de divort

> actul de identitate al solicitantului si sotului/sotiei

> dovada domiciliilor stabile avute pana la data depunerii

> certificate de nastere ale copiilor sau acte de identitate

> actul de proprietate sau contractul de inchiriere, daca figureaza cu domiciliu stabil si locuieste in calitate de tolerat, la parinti, inclusiv schita locuintei cu suprafata acesteia

> sentinta judecatoreasca de evacuare si procesul-verbal de punere in aplicare a sentintei sau somatia de evacuare in cazul unei retrocedari

> dovada studiilor absolvite/ultima diploma obtinuta

> daca e cazul - certificat medical

> adeverinta de salariat, cartea de munca/extras din registrul de salariati si contractul de munca.

Cererile privind repartizarea locuintelor vor fi analizate de comisia sociala care, pe baza criteriilor, va stabili punctajele. Vechimea cererii se ia in calcul de la data depunerii dosarului complet.

Sursa

14 February 2007