Se pun bazele primului cartier „verde” de lux din România: 60 case pasive, ridicate conform principiilor designului bioclimatic, în construcția cărora se iau în considerare variabile precum orientarea, direcția vântului sau vegetația din jurul clădirilor. Prețurile încep de la 230.000 euro, însă consumul energetic este de aproape 10 ori mai mic decât în cazul unei locuințe obișnuite.

35881-homepage1.jpgAmber Gardens este primul proiect rezidențial de lux, de dimensiuni mari din Romania, care are la bază principiile designului bioclimatic și aplică standardele energetice ale unei "case pasive". În următorii trei ani, dezvoltatorul imobiliar Alesonor va construi în zona Otopeni – Tunari (lângă de pădure) 60 locuințe individuale verzi de lux, concepute pentru a avea un nivel ridicat de performanță.

„Amber Gardens demonstrează că adevăratul lux este verde și de înaltă calitate. Am încorporat finisaje de calitate și am creat un spațiu de locuit mai confortabil, care oferă intimitate și un mediu mai sănătos cu lumină și acustică superioare, și permite reducerea semnificativă a costurilor de energie și de întreținere”, declară Leonidas Anastasopoulos, Managing Partner Alesonor.

  • Investiția într-o casă „verde” de lux începe de la 230.000 euro + TVA (pentru o locuință cu o suprafață de circa 250 mp și un teren de aproximativ 650 mp)
  • Per total, consumul energetic ai unei locuințe Amber Gardens este de 32,3 Kwh/m²/an, comparativ cu locuințele care au primit un certificat de performanță energetică clasa C (325 Kwh/m²/an), clasa A (150 Kwh/m²/an) sau cele care se califică pentru o ipotecă verde (90 Kwh/m²/an)

„Locuințele Amber Gardens consumă cu 90% mai puțină energie față de o locuință clasa C și de 5 ori mai puțin decât o locuință clasa A. Costul anual al energiei folosite este aprox. 630 de euro. Locuințele certificate la nivel de performanță energetică C ajung la cheltuieli de 3.889 euro pe an, cele cu un nivel de performanță A – 1857 euro, iar casele care se califică pentru o ipotecă verde, 939 euro pe an”, explică reprezentanții Amber Gardens.

Pentru a atinge standarde de eficiență energetică ale unei „case pasive”, în cadrul Amber Gardens sunt implementate următoarele principii: o cât mai bună izolație cu un minim de punți termice sau deloc, aport de căldura din energie solară și surse de căldură interne, un nivel excelent de etanșeitate, precum și o bună calitate a aerului interior (furnizat de un sistem de ventilație mecanică cu o recuperare optimă de căldură). În plus, cartierul este ridicat urmând principiile designului bioclimatic, respectiv luând în considerare variabile precum orientarea, direcția vântului sau vegetația din jurul clădirilor.

Proiectul Amber Gardens a obținul prima certificare “Casă Verde” din București, acordată de Romania Green Building Council (RoGBC). De asemenea, proiectul Amber Gardens este câștigător al premiului I la prestigiosul concurs “Anuala de Arhitectură București 2013”.

„Analiza realizată de Romania Green Building Council confirmă că proiectul dezvoltatorului Alesonor, Amber Gardens, demonstrează că astăzi pot fi atinse cele mai ambițioase obiective ale directivei de Eficiență energetică a Uniunii Europene pentru 2020: consum energetic egal cu zero, respectând în același timp principii suplimentare, esențiale pentru clădirile verzi”, conchide Steven Borncamp, CEO Romania Green Building Council.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

 

 

 

28 November 2014