Locuinţele de pe litoralul portughez au preţuri asemănătoare cu cele din Grecia sau Turcia, însă multe dintre ele au incluse în ofertă mobilierul şi dotările tehnice necesare atât unei ocupări ocazionale, pe perioada concediilor, cât şi în cazul locuirii permanente.

13881-1.jpgÎn plus, aproape toate apartamentele şi casele aflate la vânzare au locuri de parcare incluse în preţul de strigare.


Un studio cu suprafaţa de 55 de metri pătraţi, localizat în oraşul Albufeira, costă 74.000 de euro. Proprietatea are, potrivit anunţului de vânzare, acces la piscina comună a complexului de locuinţe şi se află la câteva sute de metri distanţă de plajă.

Pentru cei care doresc să achiziţioneze o locuinţă nouă există oferte precum un apartament cu suprafaţa de 114 metri pătraţi, localizată în Algarve, care are un preţ de strigare de 113.000 de euro. Proprietatea beneficiază şi de un loc de parcare inclus în preţ şi se află în vecinătatea rezervaţiei naturale Ria Formosa. De asemenea, locuinţa are o bucătărie complet mobilată şi utilată, dormitorul este dotat cu jacuzzi şi, asemeni ofertei anterioare, are acces la piscina comună a ansamblului rezindenţial. Tot în Algarve, pentru un apartament cu trei camere, aflat în proximitatea unui castel medieval şi a plajei, veţi plăti 110.000 de euro. Potrivit anunţului de vânzare, proprietatea se află într-o clădire construită în anul 1940 şi necesită mici lucrări de renovare.

Casă şi teren, de la 260.000 de euro

Casele pe pământ din staţiunile Portugaliei au preţuri comparative cu cele aflate pe litoralul nostru, însă diferenţa constă în loturile generoase de teren aferente fiecărei proprietăţi portugheze. Spre exemplu, o vilă cu suprafaţa de 270 de metri pătraţi şi un teren aferent de 2.700 de metri pătraţi, localizată în Santarem, are un preţ de strigare de 266.000 de euro. Proprietatea a fost dată în folosinţă în anul 1996, are patru dormitoare, este dotată cu sistem de alarmă şi garaj cu uşă electrică, precum şi cu un sistem de irigare a grădinii.

Mai scumpă, dar cu multe facilităţi incluse, este o proprietate situată în oraşul istoric Tomar. Locuinţa despre care vorbim are o suprafaţă de 350 de metri pătraţi şi un teren aferent de 3.000 de metri pătraţi, beneficiază de un garaj pentru trei autoturisme, precum şi de o terasă pentru petrecerea timpului liber alături de musafiri. Preţul include şi o barcă cu motor, precum şi mobilier pentru fiecare cameră.

Sursa