Programul "Casa Verde" va fi reluat pentru persoane fizice in luna mai a acestui an, a anuntat joi la Vaslui ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, dupa ce, in a doua jumatate a anului trecut, au primit finantare aproape 3.000 de persoane din cele 18.500 care au accesat programul, informeaza Mediafax.

17555-programul_casa_verde_2011.jpgPrezent, joi, la Vaslui, ministrul Laszlo Borbely a declarat ca peste mai putin de o luna se vor acorda din nou ajutoare banesti nerambursabile de la Fondul de Mediu pentru persoanele fizice interesate de instalarea unor sisteme de incalzire in locuinte care utilizeaza energie regenerabila.

"In luna mai, Programul "Casa Verde" va reporni si pentru persoanele fizice. Unii au fost mai sceptici la inceput si au venit la mine sa ma convinga ca nu functioneaza.

Au inceput sa-mi dea tot felul de telefoane ca vin ei cu societati agreate care pot sa ajute persoanele fizice care doresc sa accese acest program. Eu consider ca cetatenii sunt maturi.

Au de intocmit dosare simple, pe care apoi le depun la Agentia de Protectie a Mediului, iar, odata ce-i va fi aprobata finantarea, investitia o va face cu ce constructor vrea", a declarat, joi, la Vaslui, ministrul Laszlo Borbely.

Ministrul Mediului si Padurilor a adaugat ca, in a doua jumatate a anului trecut, perioada in care s-a derulat Programul "Casa Verde", au fost depuse 18.500 de dosare, din care aproape 3.000 au primit si finantare, in valoare totala de 110 milioane lei.

In functie de tipul de instalatie folosit, cei care acceseaza Programul "Casa Verde" pot primi pana la 6.000 de lei pentru instalarea de panouri solare si pentru instalatii de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa si orice fel de deseuri vegetale, agricole, forestiere si silvice, si pana la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de caldura.


Sursa

15 April 2011