Casa Rusu, compania de retail a principalului producător de mobilier din România, Rus Savitar, inaugurează cel de-al 18-lea magazin propriu în urma unei investiții de 1,5 milioane de euro. Acesta este situat în cadrul Centrului Comercial Vitantis Shopping Center din București și are o suprafață de 6.000 de metri pătrați.

40523-cristian_rusu.jpg„Noul magazin Casa Rusu va fi deschis publicului începând cu data de 7 iulie și prezintă un concept nou, fiind primul Super Store din rețeaua noastră și, în același timp, cea mai mare locație. De asemenea, noul concept cuprinde o zonă vastă dedicată produselor pentru amenajarea casei, cât și decorațiuni și obiecte de uz casnic din gama proprie Cassima”, a declarat Cristian Rusu, proprietar al grupului Rus Savitar – Casa Rusu.

Potrivit afirmațiilor sale, Casa Rusu Vitantis a fost inaugurat, pentru prima dată, în anul 2010 pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați, pentru ca în februarie 2016 să fie închis pentru reamenajare și extindere. Odată cu finalizarea acestui proces, noul magazin se întinde pe o suprafață de 6.000 de metri pătrați, 2.000 de metri pătrați fiind alocați produselor de amenajare și decorare a locuinței.

„Investiția pentru extinderea și reamenajarea noului magazin s-a ridicat la 1,5 milioane de euro și estimăm că cifra de afaceri a Casa Rusu Vitantis va fi de 3 milioane de euro, până la finele anului în curs”, a mai spus Cristian Rusu.

Acesta a subliniat că noul magazin a creat 50 de noi locuri de muncă, fiind cea de-a 30-a locație din rețeaua Casa Rusu și a 18-a proprie, restul de 12 fiind francize.

Afaceri în creștere cu 20% în 2016

În ceea ce privește business-ul consolidat al grupului Rus Savitar – Casa Rusu, reprezentantul companiei a subliniat că anul trecut cifra de afaceri a raportat o creștere cu cca. 27% comparativ cu 2014.

Avansul a fost determinat atât de deschiderile a două noi magazine, în București (Colentina) și Bacău, cât și de investițiile de cca. 8 milioane de euro realizate pe parcursul anului. Astfel, în 2015, grupul Rus Savitar – Casa Rusu a investit cca. 3 milioane de euro în două centre logistice noi, cu o suprafață totală de 14.000 metri pătrați, și alte 5 milioane de euro în noi linii de producție de mobilier din pal melaminat în fabrica din Dudeștii Noi, Timiș.

„Pentru anul în curs, odată cu inagurările de noi locații, estimăm că business-ul companiei va avea un avans de cca. 20%, ajungând la peste 51 de milioane de euro, după ce în 2015 s-a situat la 43,7 milioane de euro. De asemenea, până la finalul anului 2017, ne propunem să inaugurăm alte trei magazine sub conceptul Super Store în Timișoara, Cluj-Napoca și Brașov”, a mai declarat Cristian Rusu.

Potrivit afirmațiilor sale, în acest moment cca. 15% din producția totală de 25.000 garnituri/lună și 10.000 seturi de mobilier tapițat / lună ajunge la export în țări precum Olanda, Belgia, Elveția, Franța, Bulgaria, Slovenia, Slovacia, Cehia, Irak, Quatar, Emiratele Arabe Unite și Japonia.

# # #

Despre Casa Rusu

Casa Rusu este compania de retail a producătorului  Rus Savitar. Compania și-a început activitatea în 1994, în prezent fiind unul din cei mai mari producători de mobilier din România. Compania are trei fabrici unde se realizează mobilierul din pal melaminat și mobilierul tapițat. În prezent, Casa Rusu deține o rețea de 30 de magazine, din care 18 proprii și alte 12 în franciză.

# # #

6 iulie 2016