Plenul Senatului a respins ieri propunerea legislativă a deputatului PDL Silviu Prigoană prin care clădirea Palatului Parlamentului şi-ar fi schimbat destinaţia. În favoarea respingerii propunerii legislative au votat 101 senatori, un senator a votat „împotrivă", iar unul s-a abţinut de la vot.

15312-04-baza.jpgSpaţiile din Palatul Parlamentului ar fi urmat să fie disponibile pentru concesionare sau închiriate pe „principii economice", iar veniturile obţinute din exploatarea spaţiilor amintite s-ar fi împărţit între bugetul de stat (70%) şi bugetul local al municipiului Bucureşti (30%).

„Astfel, consumul anual de energie electrică se ridică la peste 16.300 Mwh, iar cel de energie termică, la peste 21.700 gigacalorii. Costurile corelate sunt, de asemenea, imense: peste 7,8 milioane lei pentru electricitate şi peste 4,2 milioane lei pentru energie termică. (...) Este cel mai mare consum al unei clădiri administrative, fapt menţionat inclusiv în Cartea Recordurilor, în condiţiile în care circa 60% din spaţiul imobilului nu este utilizabil pentru actuala destinaţie", se arată în documentul citat.


Sursa

25 November 2010