Preţurile pe segmentul vilelor de la munte a scăzut cu 30-40% în primul semestru din 2009. Accesul uşor, priveliştea şi suprafeţele mari de teren aferent. Acestea sunt principalele elemente pe care le caută amatorii de casă în vârf de munte.

Casă la mare înălţime Există mulţi oameni care preferă drept casă de vacanţă un imobil mai retras, mai izolat. De aceea, dezvoltatorii au venit cu proiecte pentru a satisface acest tip de cerere şi au construit vile la munte, la distanţe suficient de mari una de cealaltă pentru a se bucura de maximă intimitate.

Unul dintre aceste proiecte, Shepherd's Village, este situat în satul Măgura, comuna Moeciu, munţii Bucegi, la peste 1.200 de metri altitudine. O familie care locuieşte în Bucureşti a achiziţionat un astfel de imobil la sfârşitul anului trecut, la preţul de  200.000 de euro. Casa are 200 de metri pătraţi utili, un regim de înălţime parter plus etaj, un teren de 1.000 de metri pătraţi şi este situată la o distanţă considerabilă de restul vilelor.

Fuga de Capitală

 „Am cumpărat-o spre sfârşitul lui 2008 şi pot să spun că am petrecut nişte sărbători de iarnă de neuitat. De fiecare dată când timpul îmi permite, dau fuga împreună cu toată familia mea la munte. Credeţi-mă că energia de acolo este unică", ne spune proprietarul.

În afară de peisaj, care oferă o panoramă de 360 de grade dominată de  Masivul Piatra Craiului, arhitecura casei este de asemenea specială. Nu te întâlneşti aici cu amenajări moderne, parchet de ultimă generaţie şi un design pompos. Casa este construită în mod tradiţional transilvănean şi are la bază conceptul gospodăriilor din judeţul Braşov, cu un aer al vechilor case săseşti.

Aspectul rustic a fost obţinut prin folosirea unor materiale clasice, precum lemnul, argila sau piatra. „Ieşi din monoton şi din vederea milioanelor de arhitecturi care mai de care mai moderne, care sunt din ce în ce mai utilizate de majoritatea românilor. O casă construită şi amenajată în stil vechi, tradiţional şi clasic îţi aduce un alt fel de relaxare", explică proprietarul.

Sursa

1 September 2009