42169-casa-germania_sursa_bild.jpg Cea mai mică locuință din Germania are trei niveluri și suprafața totală de 14 metri pătrați. În casa, care a fost construită în locul unui vechi transformator, locuiesc arhitectul Achim Schollenberger și prietena lui, Simone Stiefel.

"A fost visul meu dintotdeauna să transform o construcție atât de mică într-o clădire rezidențială completă", a precizat Schollenberger. Potrivit , arhitectul s-a ocupat personal de construcția casei, lucrând, timp de patru ani, atât după serviciu, cât și în weekend-uri și pe perioada vacanței.

Achim Schollenberger nu a modificat, însă, fațada micuței locuințe, care a fost pictată astfel încât să semene cu Opera din Frankfurt. De altfel, aceasta a fost ultima lucrare a cunoscutului graffer Markus Janista.

La parterul Villei Stierstadt a fost amenajată o bucătărie de șase metri pătrați. O scară în spirală duce la etaj, unde se află camera de zi, cu suprafața de 4,5 mp și baia de 1,4 mp. La mansardă este dormitorul, care măsoară doar doi metri pătrați și unde se află un pat dublu. "De aici poți să privești întregul sat când te ridici", spune Achim Schollenberger.

Construcția, care datează din anii 1920, poartă acum numele "Villa Stierstadt" și este obiectiv turistic, făcând parte din Route der Industriekultur Rhein-Main. Pentru a vizita cea mai mică locuință din Germania este necesar să te programezi din timp, deoarece aici încap cel mult șase persoane

1 august 2018