0-1191-2410141372clipboard01.jpgTârgul imobiliar aduce tot mai multe astfel de oferte exotice la pachet cu soluţii de management al proprietăţilor de peste graniţă.

Dezvoltatorii străini încearcă să convingă românii să cumpere case de vacanţă în ţări precum Brazilia, Spania, Bulgaria şi Grecia. Ofertele aduc în prim-plan locuinţe care şi aduc bani cumpărătorului. Nici constructorii autohtoni nu se lasă mai prejos. În plus, ei introduc şi sisteme de management al proprietăţii.

Între 14 şi 17 februarie, la târgul de apartamente Condominium din Bucureşti, vizitatorii pot studia oferta şi chiar cumpăra asemenea proprietăţi, la care se adaugă de acum „clasicele" apartamente şi vile în ansambluri rezidenţiale din Bucureşti şi împrejurimi.

Dezvoltatorii străi­ni şi români prezenţi la târgul imobiliar Condominium oferă, pe lângă unităţile locative în ansamblurile rezidenţiale bucureştene, şi case de vacanţă la munte sau la mare, în România şi în străinătate. Cei mai mulţi spun că pot asigura administrarea şi rentabilizarea investiţiei, astfel încât proprietăţile să nu fie „găuri negre" pentru buzunarele proprietarilor, care le folosesc în interes propriu doar câteva săptămâni pe an, ci afaceri profitabile.

„Celor care doresc să cumpere o proprietate în Brazilia noi le oferim posibilitatea de a încheia cu o firmă de administrare un contract de închiriere ce oferă un randament garantat anual de 7% din valoarea investiţiei", spune Tunde Irina Şerban, responsabil de vânzări Promaga pentru România, Ungaria şi Portugalia.

Preţurile în zonele dezvoltate de firma spaniolă în Brazilia variază între 59.000 de euro pentru un apartament cu două dormitoare şi 140.000 de euro pentru o vilă de 120 de metri pătraţi construiţi pe un teren de 250 de metri pătraţi, cu piscină şi garaj. Astfel, profitul anual al unei asemenea investiţii variază între 4.100 şi 9.800 de euro. Construcţiile vor fi gata de predare în octombrie acest an. În Spania, pe Costa del Sol, un apartament de două camere într-un complex securizat situat în apropierea unor renumite terenuri de golf costă 250.000 de euro.

Taxă de întreţinere a proprietăţii de până la 60 de euro pe lună

Unităţile locative sunt mobilate şi utilate cu electrocasnice. Printre facilităţi se numără piscină, grădini cu plante exotice, locuri de parcare pentru autoturism şi maşinuţă de golf. Spaniolii mai pun la bătaie şi apartamente mai ieftine, de 130.000 de euro, situate în localităţile din zonă. Dezvoltatorii români care oferă case de vacanţă pe litoralul autohton al Mării Negre sau la munte pun şi ei la dispoziţia clienţilor sisteme de administrare a proprietăţii.

 

Preţul celei mai ieftine garsoniere prezentate la târgul de apartamente Condominium se ridică la 43.000 de euro
Preţul celei mai ieftine garsoniere prezentate la târgul ...

„Noi ne ocupăm de închirierea proprietăţii şi, din venitul rezultat după impozitare, oprim 20% pentru serviciile noastre. Pentru întreţinerea blocului percepem o taxă lunară de 60 de euro", explică Alexandru Moglan, director administrativ Moglan Construcţii Civile, firmă ce construieşte la Mamaia un ansamblu de două blocuri cu 55 de apartamente şi la munte un complex de 52 de apartamente de două şi trei camere.

 

Preţurile sunt mai ridicate la munte, unde cumpărătorul trebuie să plătească 1.700 de euro pe metrul pătrat, faţă de unităţile locative de la mare unde un apartament cu două camere de 80 de metri pătraţi costă, pe perioada târgului, 100.000 de euro. Facilităţile existente includ restaurante, spaţii comerciale, cafenea, parcare şi piscină exterioară.

Bulgarii „atacă" România cu forţe proaspete

Ofertele firmelor bulgare au fost la mare căutare la ultimul târg imobiliar desfăşurat în Bucureşti. Conform organizatorilor, vecinii noştri de la sud de Dunăre au înregistrat vânzări de trei milioane de euro, dintr-un total general de şapte milioane. Impulsionaţi şi de aceste cifre, dezvoltatorii bulgari s-au înghesuit la Condominium. Kaliakria Gardens şi Harmony Hills sunt două dintre ansamblurile bulgăreşti prezente la Condominium.

Ambele sunt situate în apropierea litoralului bulgăresc al Mării Negre, lângă Balcic şi în Albena şi au termene de finalizare 2009, respectiv vara lui 2008. Preţul unei garsoniere de 40 de metri pătraţi variază între 37.000 şi 60.000 de euro, un apartament de două camere costă 65.000 de euro, în timp ce pentru o vilă de 150 de metri pătraţi cumpărătorul va scoate din buzunar 150.000 de euro. Cea mai scumpă unitate locativă are 380 de metri pătraţi şi costă 500.000 de euro.

Cei care doresc locuinţe de vacanţă în Grecia vor găsi şi astfel de oferte. La 100 de kilometri de Salonic, în zona Poseidi, se dezvoltă un ansamblu rezidenţial de 164 de apartamente cu suprafeţe între 60 şi 90 de metri pătraţi, în clădiri de două etaje. Cumpărătorii achiziţionează odată cu apartamentul şi un loc de parcare, şi un spaţiu pentru grătar. Cel mai ieftin apartament în această zonă, scos la vânzare de More Internaţional Invest, costă 110.000 de euro.

Valoarea de piaţă a proiectelor rezidenţiale prezente la ediţia de primăvară a târgului imobiliar Condominium este de 1,5 miliarde de euro. La târg sunt prezentate 61 de ansambluri rezidenţiale din Ro mânia, cu o capacitate totală de 16.400 de unităţi, din care mai sunt disponibile spre vânzare 6.400 de locuinţe. Cea mai scumpă unitate locativă din ansamblurile româneşti este un penthouse de 1.500.000 de euro, scos la vânzare de Eurohouse.

Vecini de lux: familiile Iglesias, Banderas şi Beckham

Sursa

15 February 2008