C:\WINDOWS\Desktop\RUN-B.I\w37\info_run_ziual_2708.html

 

ghid1.gif (733 bytes) infotitlu.gif (651 bytes)
  
Cartierul Brancusi va fi locuit din toamna

ZIUA -  26.05.2004

             Peste 2000 de tineri se vor muta pana la finele anului in noile case

            Primele 1180 de locuinte (752 de garsoniere, 312 apartamente cu 2 camere si 116 apartamente cu 3 camere) din cartierul Brancusi, situat la intersectia Bulevardului Timisoara cu Str. Valea Oltului vor fi gata in luna septembrie, a anuntat ieri ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Miron Mitrea.

            Ansamblul va fi cel mai mare cartier pentru tineri din tara si va totaliza 4639 de locuinte pentru tineri si 186 de locuinte prin credit ipotecar. Unitatile locative se vor realiza in regim redus de inaltime, circa 20% din apartamente fiind in regim de D+P+2E+M si aproximativ 80% in regim D+P+3E+M.

             In Bucuresti, peste 2000 de tineri se vor muta pana la finele anului in noile locuinte construite prin "Programul Guvernamental de Constructii de Locuinte pentru Tineri". Pentru un numar foarte mare de tineri, acest program este singura solutie prin care acestia pot avea acces la o locuinta. Ca raspuns la numarul mare de cereri depuse la primariile de Sector din Capitala, ANL construieste masiv in toate sectoarele din Bucuresti.

             Astfel, in sectorul 1 vor fi finalizate anul acesta aproximativ 800 de garsoniere si apartamente - in ansamblul Henri Coanda din cartierul Baneasa. Locuintele pentru tineri din Sectorul 2 vor fi construite in zona Maior Bacila din cartierul Colentina. Proiectul de executie prevede amenajarea a 332 de locuinte. In prezent a inceput constructia primelor 166 de locuinte pe acest amplasament.

             Tot in Sectorul 2 al Capitalei, au inceput lucrarile de constructie pentru un ansamblu de locuinte destinat medicilor rezidenti. Cele 140 de apartamente sunt situate pe Sos. Stefan cel Mare, in incinta spitalului Colentina. La nivelul Sectorului 3 au fost deja finalizate peste 200 de locuinte pentru tineri destinate inchirierii.

             In ianuarie 2004 au fost receptionate alte 50 de locuinte in Aleea Cioplea, iar in cursul acestui an tinerii se vor putea muta in alte 90 de apartamente si garsoniere in Sos. Garii Catelu. Situat in Sectorul 4 al Capitalei pe Sos. Oltenitei, ansamblul Tonitza se intinde pe o suprafata de 7,1 ha si va cuprinde un total de 704 locuinte pentru tineri destinate inchirierii.

            Primele 120 de apartamente vor fi finalizate in toamna acestui an. Restul de 578 de locuinte se afla in diverse stadii de pregatire. ANL mai are in pregatire in Sectorul 4 alte 90 de locuinte in blocuri cu 4 etaje in Aleea Nehoiu si 100 de locuinte pentru medici rezidenti in curtea Spitalului Sf. Ioan.

(C.P.)

 

26 mai 2004