Patru dintre cei mai experimentaţi executivi din imobiliarele româneşti - Reuven Havar, Michael Lloyd, Alexander Hergan şi, săptămâna trecută, Ibrahim Paksoy - au renunţat în acest an la funcţiile de conducere a unora dintre cei mai puternici jucători de pe piaţa locală, după ce au administrat de-a lungul timpului active de peste două miliarde de euro.

Cei patru aveau o experienţă cumulată de peste 30 de ani pe piaţa imobiliară locală şi au fost implicaţi în dezvoltarea sau administrarea unor proprietăţi cheie din Bucureşti, precum mallurile Cotroceni Park, Băneasa Shopping City, Plaza România, Bucureşti Mall sau Iris Shopping Center din Titan, precum şi a clădirilor de birouri Charles de Gaulle Plaza, Anchor Plaza Metropol sau Băneasa Business & Technology Park.

În prezent, cei patru nu mai au nicio funcţie de conducere în imobiliarele româneşti.

"Am lucrat pentru acelaşi grup timp de 14 ani, din care şase ani şi jumătate în Anchor Grup. Este o perioadă foarte lungă, după care am decis să iau o scurtă pauză. Voi pleca în vacanţă, iar apoi voi analiza ce opţiuni am. Aş prefera să rămân în România", a declarat pentru ZF Ibrahim Paksoy, cel care a condus din 2004 operaţiunile din România ale Anchor Grup.

Din poziţia de CEO al Anchor Grup, Paksoy a administrat dezvoltarea clădirii de birouri Anchor Plaza şi a ansamblului InCity Residences cu 500 de apartamente şi a condus mallurile Plaza România şi Bucureşti Mall, două dintre mallurile cu cele mai mari vânzări din Bucureşti. Per total, Paksoy a administrat active evaluate la aproximativ jumătate de miliard de euro.

 
Sursa

16 August 2010