Pentru multi parinti cea mai mare provocare a zilelor noastre este urmatoarea: cum trebuie sa procedeze astfel incat copiii sa stea mai mult timp afara pentru a se juca si sa scape de tentatia calculatorului, a jocurilor video si a televizorului? Pe langa problemele de sanatate pe care le genereaza petrecerea unui timp indelungat in fata calculatorului (probleme cu ochii, cu coloana vertebrala etc), copiii din ziua de azi incep sa aiba si probleme de relationare cu ceilalti.

Ce putem face pentru copiii nostri?

14231-natura.jpgUna dintre cele mai bune solutii la problemele descrise mai sus este sa-i oferi copilului un cadru care sa-i faciliteze miscarea in aer liber si relationarea cu ceilalti copii.

Majoritatea familiilor care locuiesc la bloc isi doresc sa faca trecerea catre un nou stil de viata. Viata la curte ofera avantaje de care se poate bucura fiecare membru al familiei. Iar cel mai mult se vor bucura copiii care isi vor petrece astfel mai mult timp afara, la aer curat.

14235-oraselul_lenes.jpgCei peste 300 de locatarii care s-au mutat in Green City si anume persoanele de 25-40 de ani cu copii de gradinita sau de scoala primara, confirma importanta pe care o are stilul locuirii intr-un ansamblu rezidential pentru copiii lor. Locurile de joaca special amenajate, zonele verzi (in Green City din cele 135 ha cat are ansamblu 24 hectare sunt spatii verzi – cat parcul Cimisgiu ca dimensiune), trotuarele de 3 m largime si aleile pietonale pentru plimbari cu role sau cu biciclete, accesul controlat in ansamblu prin firma de paza, restrictia de viteza de 30 km/ora, toate acestea contribuie la crearea de  prietenii intre copiii celor mutati in Green City si ii antreneaza in activitati de petrecere a timpului liber afara, nu la calculator sau la televizor (http://www.mygreencity.ro/galeriefoto.html#) .

 Ce alte facilitati mai ofera ansamblu Green City?

14233-doamna_educatoare_cu_copiii.jpgIn Green City s-a deschis prima gradinita de stat dintr-un ansamblu rezidential. Pentru program normal nu exista taxa de inscriere iar pentru program prelungit este un cost de aproximativ 15 ron/zi (suma necesara pentru masa de pranza). Exista cabinet medical cu doctor de familie, cabinet stomatologic, farmacie, supermarket MegaImage. In luna decembrie 2010 se va face inaugurarea uneia dintre cele mai mari Sali de fitness din zona Bucurestiului care pe o suprafata de 1200 mp va oferi o serie intreaga de facilitati rezidentilor (Sala de fitness, Aerobic, Spining, Vestiare separate pentru femei si barbati, fiecare avand si sauna, Cursuri de dansuri pentru copii si adulti, Cafe-Bistro etc). In 2011 se va amenaja o zona de petrecere a timpului liber de 6 ha cu terenuri de tenis si fotbal, Aqualand, piscina exterioara etc. Green City reprezinta una dintre putinele zone de case in care s-au facut intai strazile si apoi casele, adica zona este bine sistematizata, exista strazi largi asfaltate si locuri de parcare.

 Este acum un moment prielnic sa treci de la bloc la casa?

14232-disco_kids.jpgOrice perioada de criza economica aduce cu ea si oportunitati. Cei care reusesc sa le valorifice ies castigati din astfel de perioade. Sunt mai multe motive de care locatarii din Green City au tinut cont cand au luat decizia de a profita de pe urma crizei si au trecut de la bloc la casa:

 1. Pretului locuintelor  vechi este apropiat de pretul locuintelor noi

Preturile apartamentelor vechi sunt apropiate de preturile locuintelor noi. Deci acum este un moment oportun pentru a schimba locuinta veche cu o locuinta noua.

De ex, unul dintre cumparatorii Green City a vandut un apartament de 2 camere in Militari cu 65.000 euro si a prins o promotie la Green City prin care a luat o casa cu 100.000 Euro. Deci a mai pus o diferenta de 35.000 euro pe care a luat-o printr-un credit bancar, rata lunara ajungand la 250 euro/luna.

Nu cred ca in viitor va fi un moment atat de prielnic ca acesta in care cu o diferenta mica de bani sa poti trece de la un apartament vechi de 2 camere la o casa cu etaj si curte cu suprafata utila dubla.

2. Prin programul Prima Casa, poti sa vinzi mai usor apartamentul vechi 

Programul Prima Casa reprezinta o oportunitate de asemenea pentru vanzarea apartamentelor vechi. Toti cei care au nevoie de spatiu mai mare sau vor sa-si imbunatateasca stilul de viata, acum au sansa sa vanda locuinta veche prin programul Prima Casa si sa-si cumpere o locuinta noua in Green City. Nimeni nu stie daca dupa iesirea din criza programul Prima Casa va continua sau nu; de fapt nimeni nu stie sigur cat va continua.

Conform previziunilor noastre dupa ce vom iesi din criza, preturile locuintelor vechi vor stagna sau mai degraba vor scadea in timp ce pretul locuintelor noi va urma un trend ascendent, afirma Alexandru Petrescu, de la Green City.

3. Criza a adus preturi mai mici la materiale de constructii si mana de lucru mai ieftina

De aceea, cei care au inceput constructia in perioada crizei (cum este si cazul Green City care a inceput sa construiasca in martie 2009) au putut sa ofere la vanzare un pret mai mic. La Green City poti gasi la promotie case cuprinse intre 100.000 euro-110.000 euro (TVA inclus). Datorita crizei, Green City poate sa ofere un pret mic la vanzare, folosind in acelasi timp materiale de foarte buna calitatea cum ar fi: caramida porotherm de 30 de cm, ferestre Gealan LowE cu 5 camere, sistem termofatada de la Baumit, centrala Viessmann, obiecte sanitare de la Cersanit si exemplele pot continua.      

4. Criza a dus la o repozitionare a bancilor

14234-fetitele_cu_zanele.jpgBancile cauta acum clienti care au bonitate si pot oferi garantii de calitate si sunt dispuse sa ofere in schimb conditii mai avantajoase de creditare. De asemenea se orienteaza in special catre proiectele finalizate si au o disponibilitatea mult mai mica pentru finantarea proiectelor off-plan sau a terenurilor. La Green City casele sunt gata. In plus Green City are un parteneriat cu bancile si brokeri de credite: CEC, Unicredit, Garanti, GE Money, BRD, Kiwi Finance, prin care se ofera dobanzi si comisioane bancare mai mici, timp scurt de analiza si aprobare a dosarului. Prin programul Green Partener, Green City ofera celor care acceseaza un credit prin partenerii sai financiari, un discount de 3000 de euro.

Concluzia noastra este ca acum este unul dintre cele mai bune momente sa faci o investitie intr-o casa noua, sa treci de la bloc la casa si sa investesti in viitorul tau si al familie tale, afirma Alexandru Petrescu, de la Green City.

Ce case pot cumpara la Green City acum?

14236-sanius_in_green_city.jpgIn Green City, pot fi cumparate case P+1 sau P+1+M, cu suprafete utile cuprinse intre 120 si 170 mp cu 3 sau 4 dormitoare, curti cu suprafete de 187-500 mp, iar preturile pornesc de la 100.000 -110.000 euro (TVA inclus), in functie de nivelul de finisaje. Casele sunt finalizate, te poti muta in termen de 30 de zile de la semnarea actelor. Se poate accesa un credit bancar imediat fie de la o banca partenera Green City si poti beneficia de conditii speciale de creditare, fie de la o alta institutie de finantare.

Toti cei care sunt in cautarea unei case sau analizeaza oportunitatea de a trece de la bloc la casa merita sa faca o vizita in Green City. Sunt sigur ca vor fi impresionati de ansamblu si vor lua in calcul posibilitatea unei achizitii aici. Puteti programa o vizita la Green City folosind formularul de contact: http://www.mygreencity.ro/landing_r.php

 

13 October 2010