Locuintele aflate in executare silita pot reprezenta o oportunitate pentru cei interesati, asta la prima vedere, pentru ca achizitionarea unui astfel de imobil ascund capcane care pot transforma visul unui cumparator intr-un adevarat cosmar.

19492-blocuri-copy.jpgCe nu stiu cei care sunt interesati de astfel de „chilipiruri" este faptul ca nu exista posibilitatea de a vedea ceea ce vrei sa cumperi. Prin urmare exista posibilitatea ca bunul cumparat sa nu fie asa cum v-ati imaginat, iar pretul platit sa nu mai fie chiar unul mic. Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont atunci cand va hotarati sa achizitionati o astfel de locuinta este acela ca fostii proprietari au posibilitatea de a se adresa instantei pentru a-si recupera locuinta, si in unele cazuri castiga.

"Au fost situatii in care fostii proprietari au primit decizia favorabila a instantei, si a trebuit sa fie repusi in drepturi. Insa, acestea sunt foarte rare", a declarat pentru money.ro, Gianina Lazanu, director al directiei de recuperare mari creante din BRD. In aceasta situatie, banca returneaza banii celui care a cumparat apartamentul la licitatie.

Insa noul proprietar ar trebui sa se judece cu vechiul proprietar pentru recuperarea banilor investiti in renovarea apartamentului, ori pentru restantele platite la intretinere. Mai exista si riscul ca vechiul proprietar sa nu vrea sa plece din locuinta, caz in care cel care a cumparat-o de la executari silite trebuie sa astepte ca politia sa-l evacueze fortat.


Sursa

29 iunie 2011