Statul american California a scos la vânzare 11 clădiri publice, printre care Civic Center din San Francisco şi Ronald Reagan State Building din Los Angeles, pentru a face rost de lichidităţile necesare diminuării deficitului bugetar, scrie Boursorama, citat de NewsIn.

sursa:http://www.destination360.comClădirile oferă în total o suprafaţă de birouri de peste 651.000 metri pătraţi, iar autorităţile locale speră să obţină aproximativ 2 miliarde dolari (1,47 miliarde euro), în urma vânzării acestora.

Ca şi alte state rămase fără lichidităţi, California a luat în calcul vânzarea închisorilor, a turnurilor de birouri şi chiar a sediului guvernatorului. Arizona a vândut obligaţiuni garantate cu clădirile sale, iar statul Conneticut a scos la vânzare bunuri mobile de 60 milioane dolari.
Este vorba de o investiţie cu risc scăzut pentru cumpărătorii din întrega lume, susţine vânzătorul - agenţia imobiliară CB Richard Ellis -, în condiţiile în care statul le va folosi ulterior în calitate de chiriaş.

California trebuie să facă rost de fonduri de 20 miliarde dolari (14,7 miliarde euro) până la jumătatea lui 2011. Cumpărătorii interesaţi de imobilele scoase la vânzare pot depune oferte până pe 14 aprilie.




1 March 2010