În weekendul 3-4 iunie, Calea Victoriei se închide pentru mașini și se deschide pentru copii. Pentru a sărbători Ziua Copilului, Primăria București a decis să transforme Calea Victoriei într-un loc de joacă pentru copii. Până și bicicliștii sunt sfătuiți să aleagă rute ocolitoare, în acest interval de timp.

41465-calea_victoriei.jpgUnul dintre cele mai controversate planuri ale Primăriei Capitalei, sub conducerea Gabrielei Firea este închiderea traseului auto de pe Calea Victoriei, cu diferite ocazii, în care aceasta se transformă în zonă pietonală. Numele proiectului este „La pas pe Calea Victoriei”, iar weekendul 3-4 iunie reprezintă a doua ediție a acestui eveniment, iar în acest interval, între orele 10.00-21.00, pe Calea Victoriei vor fi doar activități pentru copii.

Luând la pas una dintre cele mai frumoase străzi din Capitală, bucureștenii vor descoperi artiști stradali, mimi, arlechini, animatori pe picioroange, păpuși uriașe, muzicieni, portretiști, caricaturiști, dar și o serie de manifestări artistice menite să însuflețească centrul orașului: lansări cu baloane de săpun, studiouri foto mobile sau concerte ale unor grupuri vocale și instrumentale”, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului București.

Astfel, pe Calea Victoriei, în acest weekend, vor fi nenumărate ateliere de creație. Copiii vor putea învăța să cânte la instrumente muzicale, să construiască mașinuțe de lemn, să facă figurine din hârtie sau să fie pictați pe față. permanent vor rula mai multe spectacole de teatru: „Frumoasa și Bestia”, „Mica Sirenă”,„Cartierul poveștilor” – prezentat de Teatrul „Ion Creangă”, „Capra cu trei iezi” și „Motanul Încălțat” –prezentate de Teatrul „Țăndarică”. Părinții vor putea admira Bucureștiul de altă dată într-o expoziție special organizată, iar o mulțime de tonete vor pune la vânzare produse din nenumărate categorii: ceramică, accesorii, alimente sau articole vestimentare. Primăria Capitalei le recomandă bicicliștilor care doar tranzitează zona să aleagă rute ocolitoare. Dar acesta nu este singurul eveniment dedicat copiilor, organizat de Primăria București. În parcul Herăstrău și în Cișmigiu se vor desfășura activități similare: spectacole de teatru, ateliere de creație, muzică, dans și numere de magie.

CITEȘTE ȘI: 

1 iunie 2017