Calea Victoriei, mina de aur pentru hotelieri




Evenimentul Zilei - 25.09.2006
 

calea victorieiFosta promenada bucuresteana se mandreste astazi cu imobilele sale emblematice.

Vrei sa iei pulsul Bucurestilor? Plimba-te pe Calea Victoriei”, li se recomanda noilor veniti in Capitala secolului al XIX-lea. Bulevardul, populat de toate clasele sociale, de la servitoare si muncitori la politicieni si artisti, se mandrea cu cele mai cochete magazine. Aici aflai si cele mai fierbinti informatii.

Astazi, sufletul Bucurestiului s-a risipit in cele patru zari: cele mai multe cumparaturi se fac la mall, informatiile „zboara” in jurul „kilometrului 0”, iar cafenelele s-au strecurat peste tot. Doua lucruri se mai identifica perfect cu „inima” Micului Paris: cozile lungi de masini si cladirile emblematice.

Cladiri vechi cu haine noi

Despre arhitectura vechiului Bucuresti se poate vorbi zile intregi. Amestecul de stiluri - de atunci, dar si de acum - te duce, inevitabil, cu gandul la Franta. Palatul Cantacuzino, Athenee Palace, sediul CEC sau Cercul Militar nu si-au pierdut farmecul de odinioara. La fel si Palatul Telefoanelor, „imbracat” recent intr-o haina noua.

In acelasi timp, fatade cunoscute ale Capitalei de altadata sunt readuse la viata, asa cum s-a intamplat cu defunctul Teatru National, copiat pe fatada modernului Hotel Novotel. Celebra Casa Capsa, hotel multa vreme inchis, este pregatita, de cativa ani, sa-si odihneasca din nou turistii, la fel ca si Majestic (denumit acum Ramada Majestic). Cuminti isi asteapta inaugurarea din secolul al XXI-lea si cladirile Capitol si Bulevard.

Inghesuiala hotelurilor

Pe langa schimbarea la fata a hotelurior vechi, investitorii au gasit pe Calea Victoriei un adevarat El Dorado. Asa ca fie s-au aruncat asupra „creatiilor” comuniste - cum este, de exemplu, fostul Hotel Bucuresti, aflat acum in renovare -, fie au vanat terenuri neocupate - cum este cel amplasat langa Palatul Telefoanelor. Aici s-a ridicat Hotelul Novotel, de patru stele.

„Am vrut sa-i redam Bucurestiului fostul Teatru National si am ales sa reproducem fatada cat mai fidel. Este cea mai buna investitie din Europa de Est, datorita produsului si, in special, a locatiei. Suntem in inima orasului”, spune Philippe Drivon, directorul Novotel. Hotelul este parte Accor Group, ce detine 467 de hoteluri in 56 de tari. In Romania, compania detine managementul la trei alte hoteluri, doua Ibis si unul Sofitel.

Citeste articolul integral in Evenimentul Zilei


Teodora Trandafir
Evenimentul Zilei
 

25 September 2006