Nici nu s-a terminat bine inaugurarea celei mai înalte construcţii din lume că a şi început bătălia pentru doborârea acestui record. Printre clădirile care ar putea avea mai mulţi metri înălţime decât Burj Khalifa se numără Kingdom Tower şi Miapolis.

sursa:www.trends-search.com/Kingdom Tower ar urma să fie construit în oraşul Jeddah din Arabia Saudită, situat pe coasta Mării Roşii. Conform www.luxist.com, dezvoltatorul este compania Kingdom Holdings, care aparţine prinţului saudit Alwaleed bin Talal, cunoscut ca unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume.

Miapolis este numele unui turn cu o înălţime de peste 975 de metri, care urmează să fie ridicat în Insula Watson din Miami. Potrivit www.luxist.com, e greu de crezut că Miapolis chiar va fi construit, în condiţiile în care în Miami piaţa imobiliară e la pământ, iar oraşul e plin de clădiri neterminate.

Totuşi, dacă planurile vor deveni realitate, turnul va avea 160 de etaje şi va cuprinde un parc de distracţii, un observator, magazine, restaurante, apartamente, spaţii de birouri, un hotel şi un port.

Deocamdată însă Miapolis pare a fi doar un vis îndrăzneţ, căci Miami Herald notează că autorităţile nu au habar de acest proiect. Ba mai mult: terenul pe care ar trebui să fie construit turnul nu îi aparţine lui Guillermo Socarras. Astfel, potrivit planurilor, Miapolis ar urma să ia locul unui important punct de atracţie turistică, un fel de grădină zoologică, numită Jungle Island.

Pe site-ul turnului care ar putea depăşi în înălţime Burj Khalifa există informaţii potrivit cărora dezvoltatorul ar urma să achite datoriile şi împrumutul făcut de Jungle Island, a căror valoare ajunge la 39 de milioane de dolari.

Apoi, dezvoltatorul ar primi terenul respectiv pentru 99 de ani şi ar plăti autorităţilor locale patru milioane de dolari pe an.

 

Printre promisiunile făcute pe site-ul Miapolis se numără şi acordarea de burse de colegiu în valoare de 30 de milioane de dolari, parcări noi şi alocarea a 6,3 milioane de dolari pentru cămine de bătrâni.


13 January 2010