Bulgarii au decis că România le stă în cale, atunci când vine vorba despre un proiect important: drumul care va lega Bulgaria și România de Grecia şi Turcia. Astfel, oficialii bulgari au cerut o întâlnire cu premierul României, care le-a promis că se va ţine de proiect, iar o bună parte a lucrării va fi gata chiar anul acesta.

25096-3113d94d681bfa58dcf1281e2b20c3f2.jpgRomânia a decis să continue proiectele de infrastructură la frontiera cu Bulgaria, a anunţat premierul Victor Ponta. Astfel, ţara noastră va trebui să continue autostrada de la Ruse la Bucureşti, iar o bună parte din lucrări vor fi gata chiar anul acesta, după cum i-a promis Ponta omologului bulgar.

Am răspuns pozitiv, sperăm ca anul acesta să se termine podul de la Calafat şi e clar că de la Craiova la Calafat trebuie să îmbunătăţim infrastructura. Bulgarii au demarat un proiect care va dura câţiva ani, pentru o autostradă care vine până la Ruse şi, evident, noi trebuie să facem restul legăturii spre Bucureşti", a spus premierul Victor Ponta.

Bulgaria, Turcia şi Qatar au un proiect comun prin care se construieşte o autostradă de 300 km, printr-un parteneriat public-privat. Drumul de va întinde de la Ruse până la Svilengrad, la graniţa cu Grecia şi Turcia. Autostrada va străbate teritoriul Bulgariei de la nord la sud, conectând graniţa cu România de frontiera cu Grecia şi Turcia. Acest proiect va fi posibil printr-o investiţie estimată la 750 milioane euro.

CITEȘTE ȘI: Guvernul Ponta taie banii pentru drumuri şi alte programe de dezvoltare a localităţilor. Erau numai proiecte dubioase, spune premierul.


4 June 2012