Licitaţia organizată de Ministerul Transporturilor din Bulgaria pentru modernizarea tronsonului de cale ferată Plovdiv-Burgas a fost câştigată de un consorţiu format din două companii bulgăreşti - Trace şi SK-13 şi o firmă din Italia - GCF.

15826-operators.jpgPreţul oferit de consorţiul bulgaro-italian a fost cel mai mic - 380 de milioane de leva, adică aproximativ 190 de milioane de euro.

„În acest fel economisim 110 de milioane de leva (55 de milioane de euro n.r.) din reabilitarea căii ferate, de vreme ce aceasta este diferenţa dintre cele mai mici preţuri oferite în timpul celor două licitaţii", a declarat ministrul bulgar al transporturilor, Alexander Tsvetkov.

Potrivit agenţiei de ştiri Novinite, autorităţile din Bulgaria au decis să renunţe la prima licitaţie privind modernizarea tronsonului de cale ferată Plovdiv-Burgas la insistenţele instituţiilor Uniunii Europene, care au sesizat încălcări ale legii.

Compania bulgărească de construcţii Trace se ocupă în prezent de construirea a două secţiuni ale metroului din Sofia. Trace a câştigat, de asemenea, licitaţiile pentru întreţinerea a 3000 km de drumuri, ceea ce înseamnă 15% dintre drumurile din Bulgaria, dar şi pentru repararea unor străzi din Sofia.


30 December 2010