Bulgaria, Grecia şi Turcia îşi unesc forţele în speranţa că aşa vor atrage un număr mai mare de turişti şi speră ca astfel să depăşească mai uşor criza.

Potrivit agenţiei de ştiri Novinite, cele trei ţări şi-au anunţat planul de colaborare cu ocazia reuniunii reprezentanţilor din sectorul de turism care a avut loc la Porto Carras, în Halkidiki şi la care au participat peste 60 de tour-operatori bulgari.
sursa foto:http://www.ocaziituristice.roOperatorii din Grecia şi Turcia şi-au exprimat dorinţa de a se implica în programe legate de staţiunile de schi şi spa din Bulgaria. De asemenea, este foarte posibil ca cele trei state să colaboreze şi în alte domenii, precum cel al turismului medical şi religios, din dorinţa de a atrage vizitatori din toate colţurile lumii. Participanţii la reuniunea din Porto Carras au subliniat faptul că singurul obstacol major pe care îl pot întâmpina este problema vizelor, care poate diminua semnificativ numărul de turişti.

Turiştii străini care îşi vor petrece vacanţa în Grecia sau Turcia anul acesta au deja posibilitatea de a opta să facă o excursie într-una din staţiunile bulgăreşti de spa din apropiere. În ultimii ani, în Bulgaria industria spa a cunoscut o dezvoltare fără precedent şi este foarte probabil ca acest sector să-şi continue ascensiunea.

 



8 June 2010