Bucurestiul va avea primul bloc "inteligent" din Romania
Curierul National - 25.07.2006
In Romania isi face intrarea un nou concept - blocul inteligent.

blocuri inteligenteDezvoltatorul acestui proiect este compania de investitii imobiliare Jules Verne, in urma unei investitii de 10 milioane euro. Constructia blocului va fi terminata in toamna anului viitor si va contine un numar total de 47 de apartamente pe 11 niveluri cuprinzand garsoniere, apartamente cu doua, trei, patru, cinci camere si duplexuri. Etajele 1-5 sunt destinate apartamentelor, iar etajele 6-8 cu etajul 9 retras - duplexurilor.
Subsolul cladirii va dispune de 66 locuri de parcare pe 2 niveluri, iar la parter vor fi amenajate spatii pentru birouri, servicii medicale si farmaceutice.

Sistem de administrare unic in tara

"Acesta este primul proiect de asa-numita cladire inteligenta din Romania, ce aproape se autoadministreaza", a declarat intr-o conferinta de presa George Dopolici, director general al Jules Verne Imobiliare.
Dopolici adauga ca sistemul dupa care aceasta cladire se administreaza, denumit Building Management System (BMS), este unic in Romania, propunand un numar de 47 de apartamente integrate. Astfel, viitorii locatari vor beneficia de supraveghere video, monitorizare trafic in cladire si parcare, reglarea temperaturii si luminii in apartament chiar si de la distanta, Internet, televiziune si centrala digitala, precum si de o monitorizare on-line a consumului la utilitati.
De asemenea, sistemul de ticketing va permite raportarea oricarei probleme tehnice aparute si care va fi rezolvata prioritar in functie de categoria si urgenta problemei aparute.
Proprietarul poate permanent sa verifice la cat se ridica valoarea intretinerii pe care o are de plata si pe care o poate plati atat prin metoda clasica, cat si on-line.

Apartamente pentru persoane cu venituri medii spre mari

Apartamentele vor costa 1.300 de euro, fara TVA, metrul patrat, clientii trebuind sa plateasca la contractare un avans de 25% din valoarea apartamentului. "Se poate spune ca o parte din finantarea imobilului o avem din avansurile acordate de viitorii locatari", sustine Dopolici adaugand ca "nu putem sa ne permitem sa construim locuinte ieftine intr-o zona ca aceasta".

 

Articol integral in Curierul National


Florin Cojocaru
Curierul National
 

25 iulie 2006