Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat joi cheltuirea sumei de circa 97 de milioane de lei pentru achizitionarea unor jardieniere cu ventilator pentru inverzirea malurilor Dambovitei. Potrivit proiectului aprobat de CGMB, lungimea suprafetei amenajate este de 17,5 km, iar suprafata de spatiu verde obtinuta prin implementarea proiectului este de 122.000 metri patrati.

19535-image-2011-02-18-8314521-46-defrisare-malul-dam.jpgDurata de realizare a investitiei este de 60 de luni, iar finantarea va fi asigurata din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice in proportie de 98%, 2% fiind bani de la bugetul local.

Potrivit expunerii de motive, scopul proiectului este a imbunatati calitatea aerului din Bucuresti. Proiectantul jardienierelor este asocierea dintre Insitutul de Cercetari pentru Hidraulica si Pneumatica Bucuresti, Universitatea Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, Aqua Proiect si Administratia Nationala de Meteorologie Bucuresti.

Totodata, CGMB a aprobat alocarea sumei de 7,5 milioane de lei pentru amenajarea unor acoperisuri verzi pe cladirile Universitatii Politehnica Bucuresti si a Universitatii de Medicina Carol Davila. Spatiul verde suplimentar obtinut prin proiect este de 7000 mp, iar durata de realizare a lucrarilor este de circa 12 luni. Proiectul este finantat 50% din Programul Life +, si 50% de la bugetul local.


Sursa

1 July 2011