Pasajul Rutier de la Piaţa Presei a fost aprobat de consilierii municipiului Bucureşti. Primarul Capitalei spune că lucrările de construcţie pot începe oricând.

31380-presa2.jpgPasajul rutier subteran de la Piaţa Presei Libere ar urma să fie construit în zece luni, iar suma estimată pentru realizarea construcţiei este de 62 de milioane lei (circa 14 milioane euro)

Lucrările ar putea începe şi mâine respectiv după obţinerea autorizaţiei de construire”, a declarat primarul general Sorin Oprescu după şedinţa CGMB, precizând că „probabil într-o săptămână. În timpul lucrărilor se va circula în acea zonă” .

Potrivit proiectului, pasajul rutier Piaţa Presei Libere va permite subtraversarea acestei zone pe orice direcţie, urmând să asigure legătura dintre transportul public de suprafaţă, respectiv linia de tramvai şi liniile de autobuze, cu staţia viitoarei magistrale 6 de metrou.

Intrarea în pasaj se va face pe direcţia Şoselei Bucureşti-Ploieşti spre Bulevardul Kiseleff, iar ieşirea, pe Bulevardul Kiseleff, dar şi pe bulevardul Mărăşti.

Nou pasaj va avea o lungime de 550 m şi va începe pe porţiunea din zona Fântâna Mioriţa şi Piaţa Presei Libere pe Şos. Bucureşti - Ploieşti, acesta urmând să se despartă sub formă literei "y" sub intersecţia de la Piaţa Presei.

Sorin Oprescu declara în martie, la emisiunea “După 20 de ani” difuzată de Pro TV, că realizarea pasajului nu va afecta copacii din zonă şi nici traficul pe DN 1, la cea mai mare intrare în Bucureşti, prin nord.

Mă duc cu lucrările în spatele perdelei de pomi şi nu deranjez pe nimeni”, a explicat atunci Oprescu.

Constructorul a fost deja selecţionat şi este societatea Apolodor SA.

 

29 august 2013