Veşti bune pentru bucureştenii care şi-au plătit deja locul de parcare pe 2010: vor primi înapoi o parte din suma achitată. Decizia vine ca urmare a adoptării Hotărâriii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 5/2010, potrivit căreia taxele, care au fost iniţial majorate, au revenit la valoarea de anul trecut.

sursa: www.voom.roAstfel, un loc de parcare în zona D costă 37 de lei/an, un loc în zona C - 47 lei/an, unul în zona B - 58 lei/an, iar unul în zona A - 77 lei/an.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei sectorului 3, de la începutul anului circa 11.500 de locuitori ai acestui sector au achitat taxa de parcare, suma totală încasată de autorităţi fiind de peste 1,7 milioane de lei.

Cât despre locuitorii Capitalei care trebuie să îşi primească banii înapoi, Primăria sectorului 3 le propune acestora trei variante: restituirea la cerere a sumelor plătite în avans, până la data de 31 martie, la cele trei sedii ale Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Sector 3 (str. Sf. Vineri nr. 32, str. Lucreţiu Pătrăşcanu nr. 3-5 şi str. Câmpia Libertăţii nr. 36.), compensarea din oficiu a sumelor exigibile (ajunse la termen) cu notificarea contribuabilului sau compensarea pentru debite (datorii) viitoare la bugetul local sector 3 la cererea şi cu acordul expres al contribuabilului.


 

 

10 February 2010